Zavřít reklamu

Zhruba před hodinou jsme vás na našem webu informovali o tom, že se prodeje HomePodu nedaří Applu tak, jak by si představoval a proto se rozhodl utlumit výrobu. Tuto zprávu pak potvrdil krom analytiků i zdroj z Číny, kde se HomePod kompletuje. V čínské zprávě se však hovoří i o další velmi zajímavé věci. K té jsme se sice museli přes spleť znaků složitě prokousat, nakonec se nám však podařila rozluštit.

O tom, že Apple plánuje v tomto roce uvolnit novou verzi svého HomePodu, která by měla být levnější než jeho první generace, jsme v minulých týdnech slyšeli již několikrát. A právě tuto informaci čínská zpráva opět potvrdila. Jablečná společnost totiž podle ní na revidované verzi HomePodu skutečně pracuje. Představení nového modelu bychom se pak měli dočkat již do konce tohoto roku. Je tedy teoreticky možné, že Apple již zkouší novou generaci HomePodu zkušebně vyrábět.

V tuto chvíli není zcela jasné, co přesně by mohl Apple na HomePodu změnit, aby jeho cenu snížil a tím pádem jej udělal pro mnoho zákazníků daleko zajímavějším. V kuloárech se však spekuluje především o tom, že revidovaný HomePod “usmrtí” Siri a bude sloužit jen a pouze jako reproduktor. Právě umělá asistentka totiž za svou konkurencí značně pokulhává. O její provoz se však musí samozřejmě starat určitý hardware, který cenu reproduktoru zvyšuje. Její vypuštění by tak logicky cenu snížit mohlo. Další alternativy však v tuto chvíli jasné nejsou. Nedá se totiž úplně předpokládat, že se Apple rozhodně HomePodu nějakým upgradem zničit jeho fenomenální zvuk, za který je mnohými odborníky vychvalován. 

A co vy? Měli byste zájem o levnější verzi HomePodu, kdyby jej Apple skutečně v závěru letošního roku představil? A spokojili byste se s ním i přesto, že by nedisponoval například podporou Siri a stal se z něj jen “obyčejný” reproduktor? 

future homepods fb

Dnes nejčtenější

.