Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro má několik nevýhod, na kterých se shodne naprostá většina majitelů. Jedná se primárně o nedostatek portů – 2 (4) moderní USB-C porty jsou stále dost napřed oproti ostatnímu příslušenství a uživatelé to tak musí řešit redukcemi a dalšími rozbočovači. Dalším problémem je slabá výdrž baterie, kterou by všechny modely mohly mít o něco lepší. A v neposlední řadě je to nemožnost výměny SSD disku, který je připájen k základní desce. Na portálu Indiegogo se ovšem před několika dny objevila kampaň na produkt, který by měl všechny tyto neduhy vyřešit. 

Jmenuje se Line Dock a měl by k vašemu Macu přidat vše, co mu z výroby chybí. Jedná se o 9mm tenkou podložku pod MacBook, která se prodává ve 3 velikostech (12″, 13″ a 15″) a doplňuje tak celý sortiment Applu. K počítači se připojuje jedním USB-C portem a zásadně rozšiřuje jeho schopnosti.

Kromě chladící funkce, o kterou se starají vestavěné ventilátory, nabízí Line Dock také rozšířenou konektivitu ve formě 9 dalších portů, mezi které patří například 3x USB 3, HDMI, mDP, USB-C, micro USB a čtečka paměťových karet. V zařízení je také možné mít nainstalovaný vestavěný SSD disk o maximální kapacitě 1TB. Zbytek místa tvoří bateriové články, které dohromady poskytují kapacitu 20 000mAh a jsou tak samy o sobě schopny nabít MacBook 1,5x. Za pozornost také stojí přítomnost bezdrátového nabíjení.

Ceny se pohybují od 149 dolarů za základní model bez SSD disku až po 599 dolarů za model s 1TB úložištěm. Hlavní nevýhodou je pravděpodobně fakt, že produkce by měla začít až na jaře následujícího roku a první kusy by se měly začít dodávat zákazníkům až v červnu 2017. Indiegogo kampaň se všemi dostupnými informacemi najdete zde, krátké představení podložky Line Dock si můžete prohlédnout níže.

line-dock-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.