Zavřít reklamu

Před několika dny jsme vám přinesli informaci o tom, že se spekuluje o konci výroby routerů s logem nakousnutého jablka. Produkty z řady AirPort by měly skončit a zaměstnanci, kteří na nich pracovali, měli být přesunuti k jiným projektům. Vypadá to, že pod Cookovým vedením není pro routery v nabídce Applu místo (stejně jako pro monitory?). Nyní se ovšem ukázalo, že by to mohla být chyba. Apple AirPort jsou totiž zařízení, která mají v rámci svého segmentu nejvyšší hodnocení spokojenosti zákazníků. Apple tak v podstatě zabíjí populární a funkční produkt. 

S informacemi přišla společnost J.D. Power, která analyzuje spokojenost uživatelů se svými produkty. Tentokrát se zaměřila na routery a výsledky jsou poměrně překvapivé. V tomto hodnocení Apple překonal všechny své konkurenty, mezi kterými figurují značky jako Asus, D-Link, TP-Link, Netgear, Belkin a Linksys.

AirPort routery dosáhly výsledku 876 bodů z 1000. Apple byl jedinou společností, která se dokázala dostat k pětihvězdičkovému hodnocení. S routery od Applu je tedy dle tohoto výzkumu spokojeno největší zastoupení uživatelů. Výzkum bral v potaz odpovědi od více než tří tisíc zákazníků, nejedná se tedy o úplně malý referenční vzorek. Měřilo se napříč deseti kritérii, mezi které patří dosah WiFi signálu, spolehlivost, přenosové rychlosti, obnova komunikace, bezpečnost, cena, jednoduchost ovládání, doplňující funkce, uživatelské rozhraní a uživatelská podpora.

airport-jd-power-routers
AirPort Extreme PS4

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.