Zavřít reklamu

Ráno jsme vás informovali o tom, že po internetu kolují zvěsti, že by se měl Jony Ive postupně odporoučet z Applu. Podle oněch zpráv již prý není oním pevným jádrem designerského týmu a jeho pozice se přesouvá více do ústraní. Tuto zprávu převzala většina zahraničních serverů a původně to vypadalo, že na tom opravdu něco bude. Spekulace však vydržely jen jeden den. Autor původní informace, který celý tento kolotoč rozpoutal, totiž uvedl věci na „pravou míru“.

Údajně mělo dojít k misinterpretaci informací, které padly v rámci jednoho podcastu. Jeho autor dnes vydal prohlášení o tom, že byly informace z podcastu vyloženy špatně a Jony Ive Apple rozhodně neopouští. Ba naopak, podle údajných informací přímo ze společnosti, je vrchní designér zapojen do vytváření nových produktů jako nikdy předtím.

Za vším tedy stálo překroucení informací, které měl autor podcastu z druhé či třetí ruky. Právě podle těchto „zdrojů“ měl být Ive méně zapojený do práce na nových produktech, zatímco se měl soustředit na práci okolo nového Campusu a Apple obchodů. Poté co viděl, jak jeho slova překrucují média, rozhodl se vydat prohlášení a své předchozí upravit tak, aby nedocházelo k žádným dalším mýlkám. Celý původní blog a podcast si můžete prohlédnout zde.

jony-ive-80

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.