Zavřít reklamu

Apple Watch icon 84Podle Jonyho Iva, Apple Watch nikdy nebyly navrženy jako jedinečný produkt, ale jako celý módní systém. Ne jenom ve smyslu funkčnosti, ale také jako součást ekosystému Applu. V rozhovoru s Christinou Warrenovou pro server Mashable, Ive poukázal na způsob, jakým obohacuje funkce Apple Watch.

“Myslím, že jsme to zjistili tím, že jsme byli schopni změnit řemínek. Ne jenom barvu, ale také design a design se hluboce mění. Tím jsme mohli představit nový vzhled v kombinaci s různými ciferníky a uživatelským rozhraním,” řekl Ive.

Warrenová mluvila s Ivem, šéfredaktorkou magazínu Vogue Annou Wintourovou a s kurátorem Costume Institute Andrewem Boltonem o technologiích a postavení Applu ve světě módy. Apple sponzoruje Met Gala 2016 a módní přehlídku s názvem “Manus x Machina: Fashion in the Age of Technology.”

Wintourová poukázala na to, že designová práce Applu není o trendech, ale spíše je to klasika. “Nemyslím si, že trend je slovo, které bych někdy použila ve spojitosti s prací Jonyho,” řekla.

Jak Wintourová tak Ive přemýšlí podobně o spojení mezi tvarem a funkcí v módě a designu technologií. Wintourová řekla, že tastemakers ve světě módy se musí zaměřit na tvar a funkci, zatímco Ive poukázal na to, že lidé budou používat “neochotně” ošklivou technologii a bez jakéhokoliv vztahu ke značce samotné.

Nakonec Wintourová mluvila o tom, jak technologie narušila způsob, jakým je móda konzumována. Například designéři používají Instagram a web k motivování rozmanitosti v módě a modelů, kteří jí předvádějí. “Nedokážu dostatečně zdůraznit, jak technologie změnila to, jak se svět dívá na to, co děláme,” řekla Warrenové.

Apple Watch Gold FB

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.