Zavřít reklamu

Po přečtení nadpisu zřejmě většinu čtenářů napadlo, že se nám zkrátka v redakci nelíbí nové iOS 7. Je tomu však právě naopak z nového iOS 7 jsme doslova nadšeni a co se designu týká, nemáme co vytknout. Máme však důkaz o tom, že Jony Ive skutečně vrátil iOS zpět do roku 2005, tedy dokonce o dva roky dozadu před moment, kdy se první iOS objevilo na veřejnosti. Na obrázku níže můžete vidět jeden z prvních prototypů mobilního telefonu iPhone, který by vyroben v roce 2005 v laboratoři společnosti Apple pod vedením Jonyho Ive.

Na zadní straně můžete vidět nápis iPod, protože původní prototyp iPhone vycházel z designu hliníkového iPod mini. Když se však zadíváte na displej, uvidíte ikony, které vypadají velmi podobně těm, které dnes představil Apple v iOS 7, prvním operačním systému, který vznikal právě pod vedením Ive. Jony Ive se až do iOS 7 na designu operačního systému nepodílel a vše měl pod taktovkou Scott Forstall, který jak je vidět zavrhl Ivovu vizi již v prvopočátku a změnil iOS po svém. Jak je vidět, Jony Ive nyní navázal osm let starý koncept a předvedl stejný plochý design, podobné ikonky, barvy, dock a dokonce i zcela stejný indikátor signálu.

Obrazovka kterou vidíte na prototypu je pouhou maketou, tedy pouhým obrázkem který Ive používal pro své zařízení. Ive totiž navrhoval Hardware, pouze Hardware a operační systém v dobách kdy jeho vzhled určoval Scott Forstall neviděl.

extrudo_iPhone_prototype
iphoneoscomparison

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.