Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro se postupně dostává do rukou čím dál více zákazníkům a s tím přibývají i dojmy, které z něj jeho noví majitelé mají. Někdy je to pozitivní, někdy naopak, ovšem začínají se hromadit různé nedostatky a chyby, které se v nových Macích vyskytují. Několikrát jsme o podobných věcech psali a dnes tu máme další podobnou. Podle nejaktuálnějších informací je nejnovějším problémem nefunkčnost jednoho z gest na trackpadu. 

Jedná se o funkci s názvem „three finger drag“ a Apple jí popisuje zde. Mimo to se na tomto linku můžete dočíst, jak si tuto funkci můžete vlastně aktivovat. Three finger drag slouží k tomu, abyste mohli pohybovat s aktivním oknem na vaší obrazovce. Podle čtenářů serveru Macrumors má nový MacBook Pro s touto funkcí poměrně zásadní problém.

system-preferences-accessibility-mouse-trackpad-three-finger-drag

Několik uživatelů píše, že jim funkce nefunguje v jistých částech jejich trackpadu. Někteří to ovšem mají podstatně horší, jelikož jim trackpad na toto gesto nereaguje vůbec, ačkoliv mají funkci three finger drag zapnutou. Nejčastěji se ovšem objevuje informace, že gesto nefunguje v okolí hran trackpadu. V současné době se spekuluje o tom, že za špatné fungování může funkce trackpadu, která má zabraňovat nechtěnému snímání dlaně. Možná si tak trackpad myslí, že místo prstů se na něm nachází část dlaně a tento dotyk tak ignoruje.

macbook-pro-2016-fb-5

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.