Zavřít reklamu

Mobilní zpravodajská aplikace Tapito vám umožňuje číst zprávy z celého českého internetu pohodlně na jednom místě a zároveň články s fotkami zobrazuje přímo na zamykací obrazovce telefonu. Aplikace každý den prochází celkem 1 100 otevřených online zdrojů, které tvoří zpravodajské portály, magazíny, blogy, ale i youtuberské kanály. Následně z nich vybere a analyzuje na šest tisíc článků, přiřadí k nim klíčová slova, rozřadí je pro vás do 22 kategorií a více než 80 podkategorií. Aplikací, která je uživatelsky velmi příjemná a má přehlednou a moderní grafiku, vás provede pejsek Tap. Každý den vám bude nosit jen ty zprávy, které opravdu chcete.

Nová verze  ,která byla spuštěna v polovině června také přináší spoustu zajímavých novinek. Je to chytrá aplikace, která pomocí algoritmu dokáže podrobně vyhodnocovat vaše priority a připravit výběr článků šitý na míru přímo pro vás. Články se zobrazují na základě vašeho skutečného zájmu, podle vašich preferencí, čtenosti, sdílení na sociálních sítích atd. Aplikace také dokáže selektovat články, které by se mohly obsahově překrývat, a zamezuje tak duplicitám. „Pokud více médií píše o stejném tématu, zobrazí se jen ten článek, který je úspěšnější co do počtu sdílení, komentářů a lajků. Ostatní články poté nabídne až pod textem článku v sekci ,Napsali o tom také’,“ říká Tomáš Malíř ze společnosti TapMedia, která aplikaci provozuje. Kromě přehledu článků z vybraných kategorií nabízí Tapito rovněž funkci uložení článků „ tzv. do zásoby“ a jejich následné zobrazení v offline režimu nebo unikátní funkci zobrazení článků na zamykací obrazovce telefonu.

media_ios_1

Nejvíce uživatelů, až 95 %, odebírá v aplikaci zpravodajství. Mezi muži dále vede sport, auta a technologie, u žen lifestyle, showbyznys, cestování a recepty. Tapito původně fungovalo pouze na platformě Android, ale od začátku září je dostupná také verze pro iOS. Tapito bylo na Google Play již několikrát vyhlášeno jako nejlepší aplikace v kategorii Noviny a časopisy. Aplikaci lze využívat na chytrých telefonech, tabletech a nově i na PC. „Našim posláním je zjednodušit uživatelům cestu k obsahu, který chtějí číst. Vytvořit prostředí tak, aby každý našel na všech platformách svůj obsah, který má nastavený a měl skvělý pocit při jeho čtení,“ říká Tomáš Malíř

O společnosti TapMedia
Společnost TapMedia spoluvlastní s Tomášem Malířem také Daniel Kaliba a Jan Řehák. Aplikace Tapito je jejím hlavním produktem, vývoj zastřešuje firma Ackee. Společnost od konce loňského roku spolupracuje s investičním fondem BOLT společnosti O2. „BOLT nám pomáhá nejen s testováním aplikace a jejím pilotním nasazováním do telefonů v prodejní síti O2, ale zprostředkovává nám také přístup ke všem marketingovým kanálům O2,“ říká Malíř.

media_4

Na konec letošního roku společnost připravuje mezinárodní expanzi. V plánu je spuštění plnohodnotné anglické verze a dalších jazykových mutací a vstup na nové trhy. Tapito již od začátku září nabízí lokalizovanou verzi pro Slovensko,  pokrývající všechny slovenské obsahové zdroje. Společnost TapMedia byla vybrána, aby se představila v rámci projektu ALPHA, na listopadového Web Summitu. Jde o největší technologickou konferenci v Evropě, která se uskuteční v portugalském Lisabonu.

  • Webovou aplikaci Tapito můžete používat přímo zde.
media_ios_2

Dnes nejčtenější

.