Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro sice získal několik nových věcí oproti svým předchůdcům – zejména Touch Bar a nový hardware, ovšem o několik z nich také přišel. Kromě svítícího loga, které zcela jistě oplakává nejeden fanoušek tohoto kultovního poznávacího znaku, přišel MacBook Pro také o spoustu portů. V novém modelu se nachází 4 (nebo dva v případě „levnějšího“ MacBooku Pro) USB-C porty s podporou Thunderbolt 3. Jedná se o velice moderní konektor, který se za pár let stane klasikou, kterou je v současné době USB-A. Tímto krokem ovšem Apple zahubil mnoho dalších portů, které uživatelé využívali často a rádi. Například MagSafe.

MagSafe není jediným portem, který Apple „zabil“ novou generací notebooků. Stejně tak dopadl například slot na SD karty (který je údajně „obstarožní„) nebo HDMI, jehož funkcionalitu ovšem zahrnuje USB-C. Absenci MagSafe ovšem špatně nese opravdu velké množství zákazníků Apple a majitelů předchozích generací MacBooků. Dle mnohých se totiž jedná o jeden z nejlepších výmyslů, se kterými Apple kdy přišel. Existuje ovšem alespoň částečné řešení tohoto problému.

Společnost Griffin, která se specializuje na výrobu periferií, přišla na počátku tohoto roku s novým MagSafe konektorem, který funguje jako klasický adaptér do USB-C slotu. Produkt se jmenuje Griffin BreakSafe a je k dispozici již poměrně dlouhou dobu. Nyní ovšem opět přišla jeho chvíle, pokud bez MagSafe opravdu nemůžete žít (a bojíte se, že si zničíte nový MacBook Pro). Zařízení má ovšem jednu nevýhodu – vzhledem k tomu, že se jedná o adaptér, vám bude z boku notebooku trčet jeho odepínatelný kus. Dalším problémem je fakt, že BreakSafe není primárně navržen pro 15″ MacBook Pro (ale pro Retina MacBook a eventuálně pro 13″ MB Pro) a nabíjení větší baterie v 15“ MB Pro zabere více času, než při použití originální nabíječky. Produkt je běžně dostupný v českých e-shopech za cenu kolem tisíce korun.

screen-shot-2016-04-23-at-8-08-25-pm

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.