Zavřít reklamu

Touch Bar v novém MacBooku je to, o čem se momentálně nejvíce mluví, ve spojení s Applem. To a následně také vysoké ceny, které Apple pro své nové počítače nastavil. Finanční stránku pro tentokrát nechme stranou a pojďme se zaměřit právě na nový Touch Bar. Jedná se o kus zobrazovacího panelu, který nahrazuje funkční řadu kláves. Podle nejnovějších informací je výrobcem tohoto kusu hardwaru Samsung a Apple na Touch baru testuje využití OLED panelů v praxi. Společnost by se tak měla připravovat na plánovaný přechod k této zobrazovací technologii. 

Informace se objevila v korejském deníku ETNews, který citoval své zdroje z oblasti subdodavatelů. Podle nich pochází dotykový OLED panel z výrobní továrny displejů, Samsung A2. Jedním z hlavních důvodů je prý fakt, že Apple testuje použití OLED panelů v praxi, jelikož se v následujících letech chystá k širšímu nasazení ve svých produktech. OLED panely by se měly objevit mimo iPhonů také v MacBoocích a iPadech.

OLED panelem by měl být také iPhone 8, který dorazí příští rok. OLED technologie je oproti současné LED LCD v mnoha ohledech lepší. Samotné panely mají nižší energetické nároky, jelikož vypnuté pixely jsou opravdu vypnuté. Dále je zde lepší podání černé barvy a obecně věrnější podání barevného spektra. Nevýhodou může být jakési přepálení barev a vypalování stálých objektů na obrazovku. Tyto problémy se ovšem již dlouhou dobu řeší. OLED panely využívá Androidí konkurence již mnoho let, pro Apple to bude příští rok poprvé.

macbook-pro-touch-bar-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.