Zavřít reklamu

Světem Applu teď hýbe jedna novinka, kterou je Touch Bar. Mluví se o ní už od samotného představení a názory na ní jsou poměrně polarizovány. Z prvních recenzí je jasné, že se jedná o zajímavou novinku, která má v současné době poněkud omezený dopad, ovšem její potenciál je obrovský. Naopak mnoho uživatelů je k této novince velmi kritických, ačkoliv si nový Touch Bar naprostá většina z nich nikdy nevyzkoušela. Tak jako tak se jedná o zásadní funkci a Apple jí bude postupně vylepšovat. Nyní přišli s tím, že začnou zvýrazňovat aplikace v Appstore, které mají vlastní Touch Bar funkce. 

Něco velmi podobného se děje i v rámci Apple Watch. Když si prohlížíte aplikace v AppStore, pokud mají specifické funkce pro Apple Watch, najdete u nich ikonku chytrých hodinek. Tentokrát nebude ikonka Touch Baru ovšem přibyla zcela nová záložka, ve které se nachází veškeré aplikace, které zatím nabízí rozšířenou funkcionalitu ve formě využití Touch Baru.

V současné době obsahuje seznam 14 aplikací, mezi které patří například Day One, OmniGraffle 7, PocketCAS, Mail Designer Pro 3, Focus, 1Password a další. Dále se zde nachází také aplikace od Applu, které mají funkcionalitu Touch Baru vestavěnou a jejichž demo jsme viděli během keynote. Seznam aplikací, využívajících Touch Bar, se bude poměrně rychle rozšiřovat s tím, jak vývojáři začnou tento nový nástroj více využívat. Troufám si tvrdit, že do vánoc bude tento seznam minimálně 2x takový. Spousta uživatelů na svůj nový MacBook Pro čeká, až jim tedy v následujících týdnech dorazí, situace už bude zase o něco lepší.

macbookprotouchbarapps-800x498

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.