Zavřít reklamu

Touch Bar je pro většinu lidí velkou neznámou. Apple tuto novinku představil během keynote a bylo jasně patrné, o jak důležitý prvek se dle nich jedná. Krom toho, že na ní údajně pracovali déle než dva roky, se jedná o jakýsi ideologický směr v ovládání, kterým se chce společnost do budoucna směřovat. Během představení jsme viděli několik případů, jak Touch Bar fungoval s různými programy a aplikacemi. Dnes se podíváme na seznam systémových programů, které budou Touch Bar podporovat hned. K tomu si ještě přidáme galerii, jak budou ovládací prvky spojené s konkrétním programem vypadat. 

První obrázky z Touch Bar panelu se objevily v nově vydaném macOS 10.12.1. Díky vývojářským nástrojům se podařilo redaktorům 9to5mac vyšťourat obrázky všech systémových programů, které budou nový dotykový panel podporovat ihned od počátku. V současné době se jedná o 23 programů a je naprosto jasné, že se toto číslo bude postupně navyšovat.

Níže se můžete podívat na jednotlivé obrázky tak, jak budou vypadat v novém MacBooku Pro, resp. na jeho Touch Baru. Mezi aplikace, které jej umí využít, patří následující: kalkulačka, kalendář, kontakty, FaceTime, průzkumník, GarageBand, iBooks, iMovie, iTunes, Keynote, Mail, mapy, zprávy, poznámky, Numbers, Pages, Fotografie, Preview, QuickTime, připomínky, Safari, systémové nástroje a základní textový editor. Obrázky níže jsou seřazeny přesně podle výše vypsaného seznamu. Mnoho systémových programů v tomto seznamu chybí, je nejspíš jen otázkou času, než se integrace dotykového panelu dočkají také.

Kalkulačka

screenshot-39

Kalendář

screenshot-0
screenshot-1

Kontakty

screenshot-11
screenshot-2

FaceTime

screenshot-3
screenshot-4
screenshot-5

Finder

screenshot-6
screenshot-7
screenshot-8

GarageBand

screenshot-37
screenshot-38

iBooks

screenshot-9

iMovie

screenshot-10

iTunes

screenshot-111
now-playing-touch-bar-ui

Keynote

screenshot-12
screenshot-13

Mail

screenshot-14

Mapy

screenshot-15
screenshot-16

Zprávy

screenshot-17
screenshot-18

Poznámky

screenshot-19

Numbers

screenshot-20
screenshot-21

Pages

screenshot-22
screenshot-23

Fotky

screenshot-24
screenshot-25
screenshot-26

Náhled

screenshot-27
screenshot-28

QuickTime

screenshot-29

Připomínky

screenshot-30
screenshot-31

Safari

screenshot-32
screenshot-33
safari-with-video-playing

Předvolby systému

screenshot-34
screenshot-35

Textový editor

screenshot-36
macbook-pro-touch-bar-fb-2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.