Zavřít reklamu

V průběhu čtvrteční „hello again“ konference Apple potvrdil, že kancelářský balík Microsoft Office získá podporu pro Touch Bar u nového MacBooku Pro. Nyní je řada na Microsoftu, aby vysvětlil, jak budou věci fungovat. Společnost uvedla, že podpora Touch Baru pro MS Word, PowerPoint, Excel a Outlook je důkazem neustálého vývoje MS Office k využití nejnovějších a nejlepších hardwarových inovací napříč odvětím.

Word, PowerPoint

Ve Wordu budou mít uživatelé možnost využít takzvaný „Word Focus Mode“, kterým jim pomůže eliminovat „nepořádek“ na obrazovce a jednoduše se soustředit pouze na práci. Veškeré relevantní uživatelské rozhraní je přesune na Touch Bar, včetně klasických tlačítek jako kopírovat/vložit, ztučnění textu, kurzíva, seznam, odsazení a dalších.

Podle Microsoftu přidání podpory Touch Baru pro PowerPoint umožní uživatelům snadněji manipulovat s grafickými prvky. Tlačítka jako přeskupení objektů usnadní nalezení konkrétního objektu, který uživatel právě hledá, a jeho přemístění na jiné místo, a to díky snadno čitelné grafické  mapě vrstev. Objekty a karty můžete také otáčet a posouvat přejížděním prstu přes Touch Bar.

Excel, Outlook

Integrace Touch Baru a Excelu urychlí zapisování funkcí do řádků v programu. Po zadání znaménka „=“ Excel automaticky ukáže naposledy použité funkce a zobrazí je na Touch Baru. Jak společnost vysvětlila:“Například klepnutím (na vzorec) a dalším klepnutím (na pojmenovanou oblast) na Touch Baru můžete oblast v tabulce rychle sečíst.“ Přes Touch Bar je možná také snadná organizace tabulek. Můžete si v něm nechat zobrazit ohraničení, barvy buněk nebo doporučené grafy.

Posledním zmíněným programem byl Outlook. Podle Microsoftu poskytne Touch Bar ty nejběžněji používané příkazy pokaždé, když uživatel bude pracovat ve svém kalendáři nebo v e-mailových programech. Co to znamená v praxi? Při vytváření e-mailu se zobrazí výzva k přidání souborů spolu se seznamem posledních dokumentů. Z těch pak uživatel může jedním klepnutím vybrat přílohu. V kalendáři Outlooku mohou uživatelé snadno vidět své události pro daný den a dokonce přepnout do skypové konference. Ještě před Hello Again se odehrála konference Microsoftu, kde společnost představila několik nových hardwarových kousků.

macbook-pro-touch-bar-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.