Zavřít reklamu

Apple se včera téměř polovinu konference při představování nových MacBooků Pro věnoval Touch Baru. Celou dobu pochopitelně prezentoval jeho funkci spjaté s aplikace pro macOS. Jenže věřte nebo ne spousta profesionálů si na počítač od Applu nainstaluje i Windows, a tak je okamžitě po představení novinek napadla otázka, jak bude Touch Bar pracovat, když na MacBooku Pro spustíte konkurenční operační systém.

Jeden uživatel tak neváhal a okamžitě napsal e-mail řediteli softwarového inženýrství Craigu Federighovi, který mu vzápětí odepsal a prozradil tak, jak bude Touch Bar fungovat po nainstalování Windows přes Boot Camp.

„Craigu, předpokládám správně, že při používání Windows přes Boot Camp bude Touch Bar zobrazovat jen funkční klávesy?“

Federigh: „Předpokládáte správně!“

Ve výsledku to tedy znamená, že Touch Bar bude na Windows zobrazovat klávesy F1 až F12 společně s chybějící klávesou Escape. Nicméně stále zůstává otázkou, zda-li se budou zobrazit i jiné funkční klávesy například pro ovládání hlasitosti nebo pro regulaci jasu, jako je tomu na Windows nyní.

Špatnou zprávou je, že Touch ID na MacBooku Pro narozdíl od Touch Baru už na Windows s největší pravděpodobností fungovat nebude. Nicméně virtuální tlačítko pro vypnutí/zapnutí Macu by samozřejmě fungovat mělo, ale dokud se nedostanou první kusy nového notebooky mezi běžné uživatele, což bude až za nějaké 2-3 týdny, tak si nemůžeme být jisti ničím.

macbook-pro-touch-bar-fb-2

zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.