Zavřít reklamu

Touch Bar je hardwarovou novinkou u letošních high-endových MacBooků Pro. Jedná se o dotykov panel v horní části klávesnice, který má nahradit funkční klávesy, ale má sloužit i k ovládání v některých aplikacích. Díky novému hacku od Github si Touch Bar můžete vyzkoušet i vy, a to na kterémkoliv Macu. Jedná se pochopitelně o jeho softwarovou verzi, která je ale plně funkční.

Co je k tomu zapotřebí?

Pro vyzkoušení softwarové verze Touch Baru na jakémkoliv Macu budete potřebovat nejnovější verzi desktopového operačního systému od Applu macOS – ta aktuální nese číselné označení 10.12.1. Apple vydal v den zahájení dvě odlišné verze. Na macOS 10.12.1 build 16B2555 nebude uvedený hack fungovat. Potřebujete macOS 10.12.1 build 16B2657, kterou si můžete „ručně“ stáhnout přímo z webu Applu. Po aktualizaci se již ve vašem Macu budou nacházet všechny prostředky pro Touch Bar, a to bez ohledu na to, zda máte či nemáte nejnovější MacBook Pro. Software tedy můžete používat přímo na hlavním displeji vašeho Macu, ovládat jej budete trackpadem nebo myší.

 

Pusťme se do toho

Po aktualizaci postupujte podle následujících kroků:

Na této stránce si stáhněte Touch Bar aplikaci.

Klikněte na stažený zip soubor a otevře se vám aplikace TouchBarServer, kterou potřebujete k aktivaci softwarového Touch Baru.

Dvakrát klikněte na aplikaci TouchBarServer.

Dvakrát klikněte na aplikaci TouchBarServer. Pokud nemáte povolené spouštění aplikací od neznámých vývojářů, proveďte změny v Apple Menu -> Předvolby systému -> Zabezpečení a soukromí -> Obecné případně klikněte na aplikaci při současném stisku klávesy Ctrl.

Jakmile je aplikace spuštěna, můžete stisknout klávesu Fn na své klávesnici, a otevře se vám rozhraní TouchBaru na místě, kde se zrovna nachází kurzor vaší myši. Dlouhým stiskem klávesy Fn aktivujete klávesy F1 – F12, opětovným jednoduchým stiskem klávesy Fn softwarový TouchBar deaktivujete.

 

touch-bar-sw-screenshot
touch-bar-sw-screenshot-1

Ačkoliv nepůjde o „kontaktní“ zkušenost s opravdovým OLED Touch Barem, kterým disponují nové MacBooky Pro, můžete díky hacku provádět interakci se svým počítačem na stejném principu, tedy pouhým klikáním na zobrazená tlačítka nebo posouváním. Můžete ovládat jas svého displeje, úroveň hlasitosti, spustit Siri, používat klávesu Esc, sdílecí tlačítko, pořídit screenshot a mnohem víc – stejně jako na plnohodnotném Touch Baru. Rozhraní softwarového Touch Baru se mění v závislosti na tom, co zrovna děláte. TouchBar na obrazovce vašeho Macu je plně funkční bez ohledu na to, zda máte na vaší klávesnici fyzický Touch Bar. Nejedná se o kopii Touch Baru, ale spíše o program, který využívá reálný software pro Touch Bar, jež je součástí nejnovější instalace macOS.

touch-bar-server-fb

Zdroj: iDownloadBlog.com

 

Dnes nejčtenější

.