Zavřít reklamu

Touch Bar je jednou z hlavních novinek nových MacBooků a Apple se během keynote poměrně detailně věnoval tomu, jak celý tento ovládací panel funguje. Společnost považuje tento ovládací prvek za revoluční a z jejich úhlu pohledu se jedná o hlavního tahouna, který by měl vést prodeje nových MacBooků. Naopak uživatelé tuto novinku přijali poměrně vlažně. Spoustě zákazníků to připadá jako nepraktická a neergonomická blbůstka, která tam je jen na efekt. Nyní se objevila možnost, jak si alespoň částečně Touch Byr vyzkoušet bez toho, aniž byste si museli kupovat nový MacBook Pro. 

Touch Bar si do této doby moc lidí nevyzkoušelo. Nově MacBooky bez Touch Baru se již prodávají, na ty s ním si ještě pár týdnů počkáme. K dispozici byl jen omezený počet prototypů, které Apple vystavoval po Keynote, nebo dal k dispozici vybraným novinářům. V minulých dnech se ovšem objevil způsob, jak si tuto novinku vyzkoušet i doma. Nebude to sice zcela stejná zkušenost, ale představu si uživatelé udělají a to je nejdůležitější.

Na serveru GitHub se objevila aplikace s názvem „Touch Bar demo„, která přináší tuto novinku buď uživatelům současných Maců, kteří si ji zde mohou v omezené (logicky bezdotykové) formě vyzkoušet, nebo k těm, kteří k Macu mají ještě iPad. Pro ty bude toto demo podstatně zajímavější.

V prvním případě je implementace poněkud kostrbatá a uživatel ovládá Touch Bar pomocí existujících funkčních kláves a následně na monitoru. Pokud máte ovšem iPad, můžete si celý dotykový panel přenést na obrazovku iPadu a potom máte vesměs stejnou funkčnost, jako na nových MacBoocích. Níže se můžete podívat na video, jak to vše funguje. Návod na instalaci najdete zde. Na naši vlastní recenzi nového MacBooku Pro s Touch Barem, se můžete těšit v průběhu prosince.

touch_bar_verge

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.