Zavřít reklamu

Pokud vlastníte MacBook s Touch Barem, ať už 13″ nebo 15″, tak se vám určitě bude líbit tento článek. Mezi každodenní rutinu, kterou prakticky každý uživatel na MacBooku provádí, patří mimo jiné využívání Docku ke spouštění aplikací a ostatních složek. Někteří uživatelé využívají Dock více, někteří méně – myslím si ale, že s touto aplikací, kterou vám za chvíli ukážu, budete Dock chtít využívat určitě na plno. Tato aplikace totiž dokáže váš Dock přenést na Touch Bar Macu, a tak můžete veškeré aplikace spouštět pouhým klepnutím prstem a nemusíte nikam klikat. Kde tuto aplikaci seženete a jak ji můžete využívat? To se dozvíte v dalším odstavci.

Jak přenést Dock na MacBooku do Touch Baru

Aplikace, o které jsem mluvil v úvodu tohoto článku, se nazývá Pock. Je k dispozici naprosto zdarma, avšak pokud se vám bude líbit, tak můžete dobrovolně vývojáři přispět nějakou tu korunou. Aplikaci můžete stáhnout na stránkách vývojáře pomocí tohoto odkazu. Zde poté stačí stisknout tlačítko Download. Po stažení stačí aplikaci Pock spustit. S největší pravděpodobností se vám zobrazí informace o tom, že musíte Pock povolit v soukromí a zabezpečení. Klikněte tedy na možnost Otevřít Předvolby systému, a poté v novém okně klikněte na zámek, kde se autorizujte pomocí hesla. Pak už jen stačí, abyste aplikaci Pock povolili zaškrtnutím políčka. Jakmile tak učiníte, tak už můžete Pock začít plně využívat. Jeho nastavení a další informace můžete najít po rozkliknutí ikony v horní liště. V předvolbách aplikace si můžete nastavit například přepínání mezi klasickým zobrazením a Pockem, dále si můžete nastavit zobrazení jen aktivních aplikací a další. Možností je opravdu nespočet a Pock je vytvořen tak, aby vyhověl právě vašim požadavkům.

Dle mého názoru dělá aplikace Pock přesně to, co by měl Apple podporovat v macOS nativně. Ne každý uživatel ocení to, že se mu na Touch Baru objevují klasické funkční klávesy, které se až zas tak často nevyužívají. Tímto ztrácí Touch Bar pro mnohé uživatele využití a používají ho jen minimálně. Myslím si ale, že s aplikací Pock začnete Touch Bar na MacBooku znova používat s radostí. Podobných šikovných aplikací na macOS je opravdu nespočet. Mezi jednu z nich patří například WordCounter, který dokáže spočítat, kolik slov denně na vašem Macu či MacBooku napíšete. Pokud byste se o této aplikaci chtěli dozvědět více, tak stačí rozkliknout související článek, který přikládám k tomuto odstavci.

Dnes nejčtenější

.