Zavřít reklamu

Nové MacBooky Pro nám dávají jasně najevo, jakým směrem se Jony Ive a spol. chystají vydat. Na rozdíl od platformy Windows nepovažují dotykové obrazovky v notebooku za něco světoborného, místo toho přišli s vlastním řešením, ve formě Touch Baru. Včera jsme vám přinesli komentář Phila Shillera, který komentoval absenci dotykového displeje na nových Macích. Dnes tu máme rozhovor člověka, který za tím vším víceméně stojí. Jony Ive se rozpovídal v rozhovoru s webem CNET o tom, proč vlastně dotykový displej v MacBoocích nechtějí. 

O tom, že se Apple nevydá cestou dotykových displejů, se údajně rozhodli již před mnoha lety, když začaly podobné technologie zkoušet. Zatímco na konkurenční platformě Windows se jedná o čím dál častější řešení v noteboocích, u Applu se jej pravděpodobně nikdy nedočkáme. Důvod je prý velice jednoduchý.

Údajně totiž OS X, nově macOS, s dotykovým panelem příliš dobře nespolupracuje, s gesty se toho příliš mnoho dělat nedá a všechno bylo velice kostrbaté a implementace by tak byla naprosto zbytečná. V rozhovoru Jony Ive dodává, že toto téma nemůže příliš detailně diskutovat, jelikož by se údajně dostal příliš blízko věcem, na kterých Apple momentálně pracuje. A k nim rozhodně žádné nové informace nepodá. Pravděpodobně tak narážel na nadcházející e-ink klávesnice, o kterých jsme psali před několika týdny.

Na Touch Baru Apple pracoval přes dva roky. Právě Touch Bar je výsledkem zkoumání, jak dostat do MacBooku nějaký nový způsob ovládání, který by uživatelům zpříjemnil jeho používání. Celá technologie je prý velice slibným začátkem něčeho, co by se mohlo vyvinout v něco opravdu velkého.

macbook-pro-touch-id-fb

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.