Zavřít reklamu

Magazín Time dnes vydal svoj každoročný zoznam 100 najvplyvnejších ľudí na svete a podobne ako v minulosti, aj v dnešnom zozname figurovalo meno, ktoré si všetci spájame práve s Applom. Aj keď v budúcich rokoch to už nebude Steve Jobs, ktorý sa v každoročnej prílohe magazínu objaví, tentoraz nájdeme v zozname dizajnérskeho guru spoločnosti Apple, Sira Jonathana Iva. Ive, ktorý pracuje v spoločnosti už viac ako 15 rokov a vytvoril si pevné puto s Jobsom, sa v prílohe dočkal zaujímavej eseje od Bona.

„Jony Ive je sám o sebe klasickým Applom. Hardvér z brúsenej ocele a lešteného skla, komplikovaný softvér dotiahnutý do jednoduchosti. Jeho géniom nie je len schopnosť vidieť to, čo ostatní nevidia, ale aj schopnosť vycítiť, ako to aplikovať. Sledovať ho s jeho kolegami vo svätyni všetkých svätýň, dizajnérskom laboratóriu Applu, alebo v noci vonku je ako pozorovať esprit de corps. Zbožňujú svojho šéfa a on zbožňuje ich. To, čo konkurencia zrejme nevie pochopiť je, že tak chytrých ľudí ako tu nemôžete nechať pracovať len pre peniaze. Jony je Obi-Wan. Jeho tímom sú Jedi, ktorí sú šľachtení tak, aby vždy uprednostňovali skvelosť ako profit, veriac pritom že neskoršie pôjde vždy v stopách starého, tvrdohlavo sa pritom snažiac dosiahnuť veľké ciele v diaľke. Jonyho hodnoty pridávajú na hodnote emocionálnej i finančnej. Vytvoriť zariadenia, ktoré milióny ľudí vo svojich vreckách vášnivo nosia, je skutočnou alchýmiou tvaru a funkcií,“ napísal pre magazín TIME frontman skupiny U2, Bono.

V zozname sa objavilo ešte niekoľko ďalších ľudí, medzi ktorými nechýbal ani šéf hedgeového fondu Greenlight Capital David Einhorn, ktorého môže široká verejnosť poznať najmä kvôli obžalovaní Applu z dôvodu, že spoločnosť bráni akcionárom podieľať sa na jej chode.

jony-ive

*Zdroj: TIME

Dnes nejčtenější

.