Zavřít reklamu

Steve JobsS návratom Steva Jobsa do Apple sa toho veľa zmenilo. Spoločnosť sa stala tajnostkárskejšou, než kedy predtým a pokiaľ nepočítame iPhone, potom je pravda, že aj dnes udržuje množstvo svojich produktov v úplnom utajení. Steve Jobs bol rozhodne tým, kto chcel posilniť tajuplnosť Applu a už pri vývoji prvého iPhone napríklad žiadal od dodávateľov, aby mu poskytli napríklad WiFi modul pre „iPod s WiFi“ – v žiadnom prípade ale nesmelo von uniknúť meno „iPhone“. A podobne to bolo aj v prípade iPadu.

Keď už bol ale v príprave iPad, Apple už mal dávno vyvinutý App Store a začal zháňať partnerov, ktorí by mohli vyvinúť prvé aplikácie preň a odôvodnili tak, prečo si majú ľudia kúpiť tablet od Apple. S čím už ale Apple nepočítal, je to, že jeden z jeho partnerov, Time Inc., predstaví prototyp svojej aplikácie pre tablet už v roku 2009 a predstaví svoj koncept širokej verejnosti. Time tak chcelo prezentovať, že práve budúce zariadenie, ako napríklad to od Apple, by mohlo zachrániť magazín pred koncom, keďže ľudia začali strácať záujem o kúpu papierových časopisov – keďže všetko je dnes na internete.

Time si však svojou predčasnou prezentáciou príliš nepomohlo – keď sa predstavitelia Time Inc. stretli so Stevom Jobsom a opýtali sa ho na jeho názor, dostali jednoduchú odpoveď: „Myslím si že je stupídny. Naozaj stupídny.“ A potom to začalo – pretože sa stretnutie konalo len krátko po transplantácii pečene, Jobs ešte stále pociťoval vedľajšie efekty z liečby. Začal sa totiž sťažovať na to, čo o ňom začal šíriť magazín Fortune. Prečo však Steve skritizoval koncept Time pre tablety, sa nikto nikdy nedozvedel.

*Zdroj: NYMag

Dnes nejčtenější

.