Zavřít reklamu

Včera jsme vám přinesli kompletní shrnutí všech infromací, které víme o chystaném MacBooku Pro a pak také přehled všeho, co by měl (i neměl) Apple představit na čtvrteční konferenci „hello again“. Nyní ale přichází se svou troškou do mlýna nejslavnější Apple analytik Ming-Chi Kuo z KGI a přináší informace, které nás úplně nepotěší.

Kuo tvrdí, že Apple na konferenci představí hned tři MacBooky, a to 13″ MacBook Pro, 15″ MacBooku Pro a pak 13″ MacBook. Ovšem iMaců a externího displeje se podle analytika letos nedočkáme, protože je kalifornská společnost začne prodávat až v první polovině příštího roku. KGI tak neví, jestli Apple nové iMacy a nový 27″ Cinema Display představí již ve čtvrtek, ale Kuo si je víceméně jistý, že připraveny ještě nejsou.

KGI tvrdí, že nový MacBook Pro nabídne hned několik zásadních novinek, ale blíže je ve své zprávě nespecifikoval. Jak už ale víme, nový MacBook Pro by se měl pochlubit zejména menším a tenčím tělem, novou klávesnicí a hlavně dotykovým OLED panelem nad klávesnicí, který by měl zobrazovat funkční prvky na základě aplikace, která bude na notebooku aktivní. Samozřejmostí pak jsou i nové grafické karty a procesory, protože současná generace používá dnešní již staré Broadwell čipy.

O poznání zajímavější je ale zmínka o 13″ Macbooku. Je totiž trochu zvláštní, že by Apple nabízel 12″ i 13″ Retina MacBook, protože by si byly hodně podobné. Je ovšem možné, že 13″ varianta nabídne nějaké novinky, které současná generace nemá. Nabízí se také myšlenka, že 13″ MacBook nahradí současný 13″ MacBook Air, ale analytici z KGI se nezmínili o žádných změnách, které by měly zasáhnout MacBooky Air.

Pokud čekáte na nový Mac Pro, který Apple aktualizoval naposledy v roce 2013, tak vás musím zklamat, Kuo neuvedl žádné informace o nejvýkonnějším desktopovém počítači od Applu. Nezbývá tak nic jiného než si počkat na čtvrteční konferenci, která začne v 19:00 našeho času a naše redakce vám samozřejmě bude okamžitě přinášet informace o produktech, které Apple představí.

macbook-pro-2016-concept-fb

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.