Zavřít reklamu

Poslední dobou se objevuje jedna exploze za druhou a segment mobilních telefonů není zrovna odvětvím, kde by toto chování bylo normální. Samsung si na sebe ušil obrovskou boudu svým Galaxy Note 7, který je až výbušně dokonalý. Podobné explozivní lapálie se ovšem nevyhnuly ani Applu. V posledních týdnech explodovalo také několik iPhonů a to jak těch nových, tak těch starších. Nyní to ale vypadá, že má Apple řešení v podobě nového patentu, který by měl podobným incidentům zabránit.

Apple totiž minulý týden získal zajímavý patent, který se týká tzv. „Battery can“. Tedy jakési schránky na baterii. Princip je jednoduchý. Jedná se o speciální obal, který chrání tělo baterie před průnikem cizího předmětu a následně také chrání okolí baterie v případě jejího explodování. Velikost a tvar nejsou nijak specifikovány a nový obal se může adaptovat pro jakékoliv potřeby, jaké bude Apple vyžadovat.

Takže ať už se jedná o baterii do iPhonu, iPadu, Apple Watch nebo snad i MacBooků, nově by všechny mohly mít svou vlastní ochrannou schránku. Obsahem údajně může být jakýkoliv lithium-iontový článek. Celá schránka je pak specifická v tom, že je do jisté míry expanzivní. Tedy alespoň z té vnitřní části, která umožní malé změny v objemu baterie bez toho, aniž by došlo poškození svrchního pláště. Vnější obal je pevný jako skála a ani se nehne, ale uvnitř mají bateriové články částečný prostor k tomu, aby se mohly zvětšovat a smršťovat – bez zapříčinění tragédie.

Podle patentu by se do takového obalu mohl umístit i větší článek, jelikož je tento obal odolnější než klasické svrchní vrstvy baterií a zároveň při tom může být tenčí. Po dlouhé době se tedy jedná o zajímavý patent, který by mohl nějakým způsobem posunout technologie baterií vpřed. Zároveň by toto řešení přispělo k vyšší bezpečnosti, jelikož baterie ve smartphonech si v poslední době dělají co chtějí. Níže se můžete podívat na několik snímků toho, jak by celý obal mohl vypadat.

iPhone 6 Plus battery FB

Zdroj: iDropnews

Dnes nejčtenější

.