Zavřít reklamu

Google oznámil, že jejich chystaná verze Chromu s označením 55, která by měla vyjít už v prosinci tohoto roku, se výrazně zaměří na nižší spotřebu operační paměti. Nová verze se totiž pochlubí vylepšeným JavaScript enginem, který nebude spotřebovávat tolik RAM na stránkách, které JavaScript používají.

Vydání nové verze naplánoval Google konkrétně na 6. prosince a podle jeho slov poznají rozdíl především majitelé zařízení, které nemá tolik operační paměti a pak všichni uživatelé v momentě, kdy budou mít v Chromu otevřeno několik panelů najednou, kdy každý panel si samozřejmě bere určitý kus RAM, a tak se operační paměť rychle zaplní.

Tým, který na vylepšeném enginu JavaScriptu pracoval, uvádí, že významné zlepšení bychom měli zaznamenat i na několika nejnavštěvovanějších stránkách, jako je například The New York Times, Reddit nebo dokonce i jejich vlastní YouTube. Nová verze 55 prý spotřebovává až o polovinu méně RAM oproti verzi 53, kterou vydal Google v září a která se zaměřovala na nahrazení Adobe Flashe pokrokovějším HTML5.

Jak už bylo uvedené výše, velký rozdíl zaznamenají hlavně majitelé zařízení, které disponuje menší operační pamětí, tedy mezi 512MB až 1GB, což je ale například i iPhone 6. Majitelé nového zařízení s větší RAM si rozdílu téměř nevšimnout, respektive pouze v případě, že budou mít v prohlížeči otevřených třeba dvacet  panelů.

Chrome FB

*zdroj: macrumors, živě

Dnes nejčtenější

.