Zavřít reklamu

Když Apple přestavil senzor otisků prstů na iPhonu 5s, tak nebyl první společností, která jej dostala do smartphonu, ale byl právě tím průkopníkem, který autentizaci pomocí otisku prstu významně rozšířil mezi chytrými telefony. Dodnes se ale spousta odborníků i běžných uživatelů shodne, že senzory otisků nejsou dostatečně bezpečné, ale jen pohodlné.

I když Apple vlastní drtivou většinu patentů v tomto odvětví a dalo by se tak očekávat, že jeho Touch ID bude nejbezpečnější ze všech senzorů ve smartphonech, tak se vždy najde nějaká naprosto primitivní metoda, jak jej prolomit. Nejnovější a typickou ukázkou je i video od JLaservideo, který přišel na metodu, jak naprosto jednoduše Touch ID prolomit a přitom vám k tomu bude stačit pouhých 5 dolarů (120 Kč).

Obstarat si musíte jen alobal, tyčinku do tavné pistole, zapalovač a lepidlo Elmers. Pomocí zapalovače rozehřejete tyčinku do tavné pistole a rozehřátý konec otřete o alobal. Poté stačí přiložit do lepidla na alobalu otisknout svůj prst, přičemž lepidlo musíte nechat trochu vychladnout, abyste se nespálili a celý proces opakovat několikrát pro případ, že by se vám vzorek nepovedl.

Nyní sice máte v lepidle otisknutý svůj otisku prstu, ale je zrcadlově otočený. Proto musíte použít lepidlo, které nanesete na otisknutý vzorek a necháte jej zaschnout, což může trvat několik hodin. Pak už jen stačí opatrně lepidlo sejmout, přiložit si získaný vzorek na prst a vyzkoušet, jestli bude fungovat s Touch ID. Vrstva lepidla musí být skutečně tenká, aby falešný otisk vodil.

home-button-touch-id-iphone-6s-fb

Dnes nejčtenější

.