Zavřít reklamu

Jednou z menších novinek, které přinesla aktualizace operačního systému pro iPhony, iPody a iPady, je možnost vyhledávání v otevřených panelech v prohlížeči Safari. V nové verzi iOS 10 je možné si nechat pomocí určitých klíčových slov nechat zobrazit pouze ty panely, které dané slovo obsahují. Tato funkce je užitečná hlavně pro ty, kteří mají v prohlížeči najednou otevřeno velké množství stránek a často nemohou potřebný panel najít.

Vyhledávání v panelech v prohlížeči Safari hledá klíčové slovo pouze v názvu webové stránky a její URL adrese. Celkový obsah dané stránky neprohledává. K tomu slouží funkce vyhledávání „Na této stránce“.

Jak lépe procházet panely v Safari

  1. Otevřete Safari a klikněte na tlačítko panelů v pravém dolním rohu.
  2. Pokud máte iPhone, otočte zařízení na bok. Na iPadu to není nutné a vyhledávací pole bude zobrazeno i v režimu na výšku.
  3. Klikněte na vyhledávací pole v levém horním rohu a zadejte požadovaný název, který chcete vyhledat. Shodující se stránky se ihned zobrazí.

V případě problémů si ověřte, že máte na iPhonu nebo iPodu Touch vypnutý zámek rotace. Pokud se vám iPhone nedaří otočit na šířku, máte nejspíše zámek zapnutý. Pro jeho vypnutí vysuňte posunem prstu od dolní části displeje nahoru ovládací centrum. V něm najdete možnost jeho deaktivace. Nová funkce je také dostupná pouze na nejnovější velké aktualizaci iOS 10.

safari-panely-vyhledavani-fb

Zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.