Zavřít reklamu

Nový iPhone 7 se prodává už téměř dva týdny (tedy, jak kde) a zdá se, že se jedná o úspěch. Apple sice žádná prodejní čísla nezveřejní (na to si budeme muset počkat až do vydání finančních výsledků), ale několik indícií by mělo napovídat tomu, že je o nový iPhone 7 skutečně velký zájem.

Podle informací od zdroje, který je jedním ze zdrojů v dodavatelském řetězci, si totiž Apple přiobjednal další komponenty navíc. Společnost je údajně překvapená zájmem o nový telefon a produkce by se tak měla zvýšit o nějakých 20-30%. 

Zdrojem této informace je někdo z Taiwanské společnosti General Inteface Solution (GIS), která patří pod Foxconn a je jedním z výhradních dodavatelů dotykových panelů pro nové iPhony. Apple si prý pro 4- kvartál letošního roku naporoučel o 20-30% více komponent, než bylo dříve naplánováno. Reaguje tak na obrovský zájem uživatelů. K této situaci také velmi výrazně přispěl největší konkurent Applu, Samsung, který má svých problémů dost s vybuchujícím Galaxy Note 7. Podle předchozích předpokladů Apple očekává, že do konce roku prodá zhruba 80 až 84 milionů nových iPhonů. Oproti loňskému roku se tak jedná o mírný propad, jelikož iPhone 6s zaznamenal prodeje v řádech 85 – 90 milionů kusů. Jak to ovšem opravdu dopadne, vzhledem k velkému zájmu uživatelů, uvidíme až za několik měsíců.

iphone-7-packaging-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.