Zavřít reklamu

Že je výroba OLED displejů zlatý důl svět díky Samsungu, který na nich velmi zbohatl, zjistil. A byl to právě Apple a jeho obří odběr displejů pro iPhone X, kdo jihokorejskému gigantu přispěl do jeho kasy velmi slušnou sumu. Jelikož ale Apple nechce být na Samsungu přespříliš závislý, snaží se pro dodávku komponentů pro své produkty zajistit další a další dodavatele. Jinak tomu samozřejmě není ani u OLED displejů, které bude u svých iPhonů zřejmě ještě nějaký ten pátek používat. Kdo se ale dalším dodavatelem tohoto veledůležitého komponentu stane?

Již dlouhou dobu se otevřeně hovoří o LG, které by mělo dle všeho dodat několik milionů displejů už letos. Slyšeli jsme však například i o dodávkách od Japan Display či párkrát i o tom, že se o jejich výrobu snaží Apple sám. O víkendu se pak objevila zpráva, která tvrdí, že svůj zájem projevila a čínská společnost BOE Technology. 

Pokud vlastníte iPhone X, jeho OLED displej pochází právě z továrny Samsungu:

BOE Technology by nebyla v dodavatelském řetězci Applu žádným nováčkem. V současné době totiž dodává displeje pro iPad či MacBooky, tedy velké LCD panely. Je ale jasné, že OLED displeje jsou pro něj daleko lukrativnější a tudíž by měl o jejich výrobu zájem. Otázkou ale zůstává, zda by je byla společnost schopna vyrobit v dostatečné kvalitě. OLED displeje jsou totiž na výrobu v porovnání s klasickými LCD o poznání složitější a i tak zkušený výrobce jako Samsung má údajně poměrně velkou míru “zmetků”, tedy špatně vyrobených displejů, které nelze prodat. 

iphone x plus onleaks fb

Dnes nejčtenější

.