Zavřít reklamu

Bezpečnost a soukromí by měly být hned po zdraví dvě z hlavních věcí, které by si měli lidé střežit. Letos jsme se přesvědčili, že si ji pečlivě hlídá i zakladatel největší sociální sítě, Mark Zuckerberg. Na jedné fotografii, kde miliardář děkoval za 500 milionů followerů, se nalézal také MacBook. Ten měl kouskem lepící pásky z bezpečnostních důvodů překrytou webkameru a mikrofon. Mezi vlnou žertů se nyní objevila i podpora v podobě samotného ředitele FBI.

Během konference v Centru pro strategická a mezinárodní studia ředitel FBI, James Comey, mluvil o tom, že zakrytí webkamer je jedou z nejrozumnějších věcí, které může člověk pro zvýšení své bezpečnosti a soukromí udělat. „Jsou zde některé rozumné kroky, které by měl každý udělat a tento je jedním z nich. Vejdete do kterékoliv vládní kanceláře a vidíte, že máme všichni nahoře na obrazovkách takové ty malé kamerové věcičky. Všechny mají malinké víčko, které se zavírá. Dělá se to proto, aby vás lidé, kteří nemají povolení, nemohli sledovat. Myslím si, že je to dobrá věc,“ uvedl Comey.

Ředitel FBI už o zakrývání kamery kouskem lepící pásky mluvil dříve a také byl zesměšňován kvůli postupu, který prováděl při pokusu o získání přístupu k iPhonu, který byl použit při střelbě v San Bernardinu. Na internetu se prodávají i přes jednoduchost jiných řešení další krytky na webkameru pro notebooky, stolní počítače i iOS zařízení.

mark-zuckerberg-tape-facebook-instagram-1-1592x796

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.