Zavřít reklamu

Mark ZuckerbergMark Zuckerberg se bojí o své soukromí. To by nebylo až tak překvapující, vzhledem k tomu, že je jedním z nejbohatších lidí na světe, ovládá nejnavštěvovanější web na světě a jeho společnosti pracují s obrovským množstvím osobních dat svých uživatelů. Bohužel co se týče zabezpečení svých účtů na sociálních sítích, je to trochu lajdák a v nedávné době se o tom přesvědčil na vlastní oči, když se mu někdo naboural na Twitter a Pinterest. Svůj MacBook si ale chrání o něco více, jak je patrné z posledních obrázků, co se dostaly na internet. 

Facebook v loňském roce utratil více než 16 milionu dolarů za to, aby uchránil soukromí svého prvního muže. Nikdo moc neví, za co ty peníze společnost utratila, prý se jednalo o reakci na „specifické hrozby“. Mimo to je CEO Facebooku hlídán 24 hodin denně 16 osobními bodyguardy. O své bezpečí a soukromí se tedy stará poměrně aktivně. Včera se však Zuckerberg podělil o další ukázku zabezpečení které používá, tentokrát na jeho MacBooku.

Na snímku, který Zuckerberg publikoval na svém Facebooku, a na kterém oslavuje milních 500 milionů aktivních měsíčních uživatelů na instagramu, je mimo jiné vidět i jeho pracovní MacBook. Ten je na snímku úplně mimo a vůbec pro danou fotografii není důležitý. Ale po přiblížení se odkrývají zajímavé věci.

Zuckerbergův MacBook Pro má totiž zalepenou FaceTime kameru a dále pak podlepený mikrofon. Vypadá to tedy, že ani on nebere na lehkou váhu lehce paranoidní obavy o tom, že by se mu někdo dostal do laptopu a mohl ho potají sledovat a odposlouchávat. Nebo paranoidní není a jen se za každou cenu ubezpečuje? Děláte to se svými notebooky také, nebo vám permanentní pohled do čočky nevadí?

mark-zuckerberg-tape-facebook-instagram-1-1592x796

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.