Zavřít reklamu

Zítra se v USA, Německu a několika dalších zemích začíná v první vlně prodávat nový iPhone 7 a 7 Plus. U nás se nová vlajková loď od Applu dostane na pulty prodejců o týden později, tedy příští pátek 23. září. I když se tedy první zákazníci dostanou ke svým jablečným miláčkům až zítra, jsou tu i tací, kteří již dostali iPhone 7 o něco dříve. Jedním takovým šťastlivcem je i známý youtuber Marques Brownlee, a tak se díky němu dostává do světa vůbec první pořádný unboxing iPhonu 7 a 7 Plus.

Marques si pochopitelně nesměl nechat ujít ani jednu z nových variant, a tak se nám dostává pohled na balení jak Black tak i zcela nové Jet Black varianty, tedy leskle černé. Design obou balení se od sebe v jedné zásadní věci liší – krabička pro černou variantu je bílá a krabička pro temně černou variantu je černá. Na přední straně krabičky jsou pak vyobrazena záda iPhonu.

Hned na začátek se můžeme pokochat pohledem na to, jak youtuber odlepuje ochrannou fólii ze zcela nového iPhonu, což je pro Apple fanoušky jeden z nejlepších zážitků. Ovšem poté se nám naskytne pohled na poměrně zajímavé novinky. V první řadě si můžeme všimnout, že sluchátka EarPods už nejsou v průhledné plastové krabička, jak jsme byli doposud zvyklí, ale jsou omotané okolo papírového „držáku“, kde na zadní straně najdete novou redukci z 3,5mm jack na Lightning pro připojení oblíbených sluchátek se jackem.

Hned pod sluchátky nalezneme smotaný Lightnig kabel pro nabíjení nebo připojení k Macu či PC. Můžete si všimnout, že i ten je jinak smotaný, než jsme byli doposud zvyklí. V boxu se ještě vedle sluchátek a kabelu samozřejmě nachází adaptér pro nabíjení iPhonu.

Marques pak rozbalí i 5,5palcový iPhone 7 Plus v Black variantě, kde je obsah krabičky samozřejmě stejný. Plus model zapne a hned na začátku podotýká, že nový kapacitní Home Button při spouštění telefonu nefunguje, což je pochopitelné, protože se chová jako 3D Touch displej nebo trackad na nových MacBoocích a funguje tak až po zapnutí telefonu a naběhnutí systému. Nicméně i tak nějaký čas potrvá, než si na nové domovské tlačítko zvykneme.

Aby vám Apple usnadnil přechod na nových Home Button, tak vás s ním a jeho funkcemi seznámí hned po nastavení systému. Zvolíte si tak sílu vibrační odezvy, která simuluje stlačení domovského tlačítka, přičemž  si můžete vybrat ze tří voleb.

Youtuber se toho nebál a hned na začátek prohnal iPhone 7 Plus testem v aplikaci Geekbench. Potvrdil tak, že velký Plus model má 3 GB RAM a díky novému procesoru A10 Fusion trhá v zátěžovém testu rekordy. V multi-core testu totiž získal 5574 bodů. Pro srovnání: můj iPhone 6s dostane v multi-core testu 4310 bodů, tudíž jde o poměrně dost značný nárůst výkonu. iPhone 7 Plus tak svým výkonem hravě strčí do kapsy i telefony s Androidem s nejvýkonnějším procesorem Snapdragon 820.

iphone-7-unboxing-video-fb

Dnes nejčtenější

.