Zavřít reklamu

opera-iconSpolečnost Opera na svém blogu uvedla, že na jejich cloudové servery synchronizační služby Opera Sync úspěšně zaútočili hackeři. Útok byl rychle zastaven a nyní probíhá vyšetřování. Společnost Opera uvádí, že mohou být některá data jejich uživatelů v ohrožení. Hackeři prý mohli získat uživatelská hesla a informace o účtech včetně přihlašovacích jmen.

Minulý měsíc službu Opera Sync používaly téměř 2 miliony uživatelů. To odpovídá méně než půl procentu celkových uživatelů všech služeb společnosti Opera. I přesto, že Opera Sync ukládá do svého systému hesla zašifrovaná nebo jinak zabezpečená, pro jistotu všechna hesla do své služby resetovala.

Každý uživatel Opera Sync by měl obdržet email, který ho informuje o proběhnutém útoku a vyzve ho ke změně jeho hesla. Společnost také doporučuje uživatelům změnit hesla na jiné stránky, které si do jejich služby uložili. Útok byl naštěstí mířen pouze na servery Opera Sync. Přibližně 350 milionů uživatelů samotného prohlížeče Opera se nemusí ničeho obávat. Společnost v prohlášení uvedla, že jejich data jsou v bezpečí a nemusí proto podnikat žádné kroky.

Opera se upřímně omlouvá a ujišťuje své uživatele, že společnost bere zabezpečení dat velmi vážně a jsou si vědomi nepříjemností spojených s tímto útokem.

opera sync fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.