Zavřít reklamu

iPhone ear iconTisková zpráva: Jaká plus a mínus mají neomezené tarify, kolik můžete ušetřit díky srovnání mobilních operátorů a které nabídky seženete jenom na tajňačku? Exkluzivní odhalení si pro vás připravil srovnávací portál Ušetřeno.cz.

Když přišel v roce 2013 boom neomezených tarifů, skákali jsme radostí do výšky. Bohužel jsme ještě netušili, jak za 3 roky spláčeme nad výdělkem. Pokud totiž nevisíte celý den na telefonu a neSMSkujete tak, že vás z toho bolí palec, absolutně se to nevyplatí. Po čem jsme naopak všichni žízniví, jsou data. O těch si ale můžeme nechat v rámci neomezených tarifů jen zdát.

Nevyhazujte peníze z okna, najděte si tarif na míru

Počítejte s námi. Jenom v Česku je 88 operátorů, každý průměrně nabízí 5–15 různých tarifů. Jaký je výsledek? Přibližně 1 320 nabídek, ve kterých se musíte zorientovat a následně najít tu nejvýhodnější pro vás. To bude nejen pěkná fuška, ale zabere to tolik času, že si na to raději vezměte dovolenou. Srovnání tarifů v kalkulačce oproti tomu trvá asi 2 minuty. Jen vyplníte měsíční paušál, počet provolaných minut, poslaných SMS a využitých dat.

Podpultovky: nabídky, které vychází až o 40 % výhodněji

Na oficiálních webech je nenajdete. Telefonní operátoři si je drží pěkně pod pokličkou. Srovnávače vám je ale odtajní. Portál Ušetřeno.cz například slibuje neomezené volání do všech sítí pod 500 Kč. Není to žádný zajíc v pytli. Zkuste si udělat srovnání tarifů mobilních operátorů a přesvědčte se.

Levné volání bez paušálu? Ano, jde to

Řešením jsou předplacené karty. Žádné závazky a dobíjet můžete, kdy se vám zachce. Nejvýhodnější nabízí virtuální operátoři. Za přijatelnou cenu je ale pořídíte i u Vodafone, O2 a T-Mobile. 1 minuta hovoru vás vyjde již od 0,60 Kč, SMS cca 1 Kč, někdy i méně, a nechybí ani porce dat. Ta může být u vybraných předplacených karet až 1 500 MB. O tom, jestli se vám to vyplatí, si můžete udělat ve srovnání obrázek sami.

Kromě cen tarifů nás trápí i podmínky

Nevrhejte se bezhlavě do 24měsíčního úvazku jen kvůli levnému volání. Jsou to smluvní podmínky, které vám ve výsledku mohou zlomit vaz. Pokud budete chtít smlouvu ukončit předčasně, zaplatíte značnou část zbývajícího paušálu. Nevýhodné mohou být i různé poplatky. Než z toho mít hlavu jak balón, nechte si raději poradit. Portál Ušetřeno.cz je tu pro vás. Veškeré nabízené služby jsou navíc zdarma.

iPhone ear FB

Dnes nejčtenější

.