Zavřít reklamu

Epico Glass 3D iconPokud nejste na internetu tři dny a zrovna neobjevujete co to je Facebook a Youtube, pravděpodobně jste toto (a nebo podobné) video už mnohokrát viděli. Jedná se o jeden z těch klasických tutoriálů, které před lety působily hrozně cool a každý to chtěl vyzkoušet. Pokud máte jeden volný monitor a stále vás to láká, zkuste postupovat podle tohoto návodu. A o co vlastně jde? Strhnutím polarizační vrstvy na monitoru docílíte toho, že se na něj nikdo bez speciálních brýlí nepodívá. A jeden šikovný turek teď toto aplikoval také na iPhony a hodlá na tom trhnout balík. 

Jedná se o trik, který je snad starý jako samotný internet. Vezmete nějaký (ideálně starší) monitor, opatrně z panelu displeje odlepíte polarizační vrstvu, která má podobu nalepené fólie a máte polovinu procesu za sebou. Monitor nyní vydává pouze bílé světlo a vypadá, že není zcela funkční. Stačí však koupit proužek nové polarizační fólie a když se skrze ní podíváte (pod specifickým úhlem), uvidíte to, co by bylo na monitoru obvykle vidět. Pak jen stačí z tohoto polarizačního filtru udělat brýle a máte o „soukromí“ postaráno.

Velice podobným principem pak postupoval Celal Goger, který upravuje displeje iPhonů tak, aby odpovídaly stavu popsanému v odstavci výše. Pak za použití speciálních brýlí uživatel vidí, co se na telefonu vlastně děje. Jeho metoda má být však ještě pokrokovější než předchozí popisovaná. Telefon má s brýlemi komunikovat a upravovat obraz tak, aby šel zobrazit pouze na jedněch specifických brýlích. K tomu má dopomoci nanotechnologie a speciální čip, který upravuje propustnost brýlí a „naladí“ je na specifické nastavení telefonu. Zatím se však jedná spíše o zbožné přání než hotový produkt. V současné době se mu podařilo docílit pouze postupu a řešení z prvního odstavce.

iPhone-secrecy-screen
F3GL20KGVA8UPTQ-660x440

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.