Zavřít reklamu

Mail icon iOSVždy, když už si myslím, že znám všechny skryté funkce v iOS, mě můj iPhone něčím překvapí. Za ta léta, co telefon s nakousnutým jablkem používám, jsem se seznámil snad se všemi funkcemi v iOS a samozřejmě i se všemi novinkami, které přinese každá nová verze systému, jelikož je to součást mé práce. Včera večer jsem ale zjistil, že mi zase jedna drobná ale za to užitečná zkratka zůstala utajena.

Konkrétně se jedná o funkci v nativní aplikaci Mail a věřím, že někteří z vás, kteří právě čtou tyto řádky, jí již znají. Na druhou stranu ale věřím, že několik z vás jí pomůže tento článek odhalit.

Když v aplikaci Mail máte rozepsaný nějaký e-mail a poté kliknete vlevo nahoře na Zrušit, objeví se nabídka, kde můžete koncept e-mailu rovnou smazat nebo uložit. Když jej uložíte, najdete jej pak pochopitelně v sekci Koncepty, kam se dostanete, když v příchozích kliknete vlevo nahoře na Schránky, tím se vrátíte zpět a poté se přesunete do Koncepty.

Takto složitě jsem to dělal do včerejšího večera i já, ale pak jsem zjistil, že stačí kdekoli v aplikaci podržet prst na ikoně nového e-mailu, která se nachází vpravo dole a vyskočí na vás nabídka, odkud můžete okamžitě pokračovat v jakémkoli rozdělaném e-mailu, který je uložený v konceptech. Do položky Koncepty se tak vůbec nemusíte složitě proklikávat.

Drobná, ale užitečná funkce, která věřím, že byla pro spoustu uživatelů, stejně jako pro mě, doposud skrytá, i když je v iOS už pěkných pár let. Pokud jste z postupu popsaného výše přesně nepochopili, jak funkci vyvolat, pomůže vám určitě animace níže.

Mail trik koncepty

Dnes nejčtenější

.