Zavřít reklamu

Calculator kalkulacka iconPřiznám se, že jsem nikdy nepoužíval jinou kalkulačku na iPhonu, než tu výchozí přímo v iOS. Na běžné a rychlé výpočty mnohdy stačí a pokud potřebujete více funkcí, stačí otočit telefon na stranu, přičemž se zobrazení přepne na šířku a rázem máte k dispozici hned několik dalších možností umožňující provádět i složitější operace, jako například logaritmy, goniometrické funkce a další. Jedná se vlastně také o jednu ze skrytých funkcí, kterou musí nový uživatel iPhonu náhodně objevit, ale je tu ještě jeden další trik, o kterém jste doposud možná ani nevěděli.

Když jsem totiž jednou seděl na přednášce a spolužačka přede mnou něco zapáleně počítala na svém iPhonu, nemohl jsem si nevšimnout, že při každém přehmátnutí, a tím zadání špatného čísla, smazala celý výpočet a začala vždy znovu. Nakonec jsem se neudržel a i když jsem neměl ani tušení, jak se jmenuje, tak jsem jí musel poradit, že přece kalkulačka v iPhonu nabízí šikovnou funkci, díky které může smazat jen jedno, dvě nebo tři a více špatně zadaných číslic, aniž bys musela mazat všechno a začínat znovu.

Možná si říkala, že jsem jen otravný chytrolín, ale slušně mi poděkovala a já si uvědomil, že tento trik možná nezná spousta dalších uživatelů iPhonu. Přiznám se totiž, že i já jsem tuto funkci objevil až dlouho po tom, co jsem si pořídil iPhone a používal kalkulačku a přišla mi opravdu vhod. Nyní ale už k věci a pojďme si ukázat, jak v kalkulačce na iPhonu smazat jen jedno číslo.

Stačí, abyste si otevřeli aplikaci kalkulačku, naťukali libovolný počet čísel a poté přejeli v horním černém okně prstem zleva doprava podobně, jako byste se vraceli zpět v kterékoli jiné aplikaci. Nicméně přejet můžete i obráceně, tedy zprava doleva Můžete si všimnout, že číslice postupně mizí až zpět k nule. Bohužel se takto nemůžete vrátit zpět, když už provedete výpočet, ale i tak přijde trik mnohdy vhod.

kalkulacka iPhone

Dnes nejčtenější

.