Zavřít reklamu

geekbench-iconO nadcházejícím iPhonu 7 toho už víme opravdu hodně. Měsíce všelijakých úniků se postaraly o to, že už nás toho příliš mnoho nepřekvapí. Jednou z věcí, o kterých nevíme vůbec nic, je však nový procesor A10 a to, jak se vyrovná se svou konkurencí. Nějaký nástřel prvních informací se objevil na webu před několika týdny ale to bylo založeno čistě na spekulacích a propočtech z let minulých. Dnes tu však máme něco trochu jiného – trochu více vypovídajícího. Na internetu se objevil první obrázek z benchmarku Geekbench.

Z výsledků se dá vyčíst mnoho věcí. Test se uskutečnil v něčem, co by mohl být iPhone 7 Plus. Označení telefonu je iPhone9,2 s tím, že číslovka 9 označuje model a 2 pak počet jader. iPhone 6S Plus byl v tomto testu označován jako iPhone8,2. Dle benchmarku tiká v iPhonu 7 Plus dvoujádrový procesor ARM na frekvenci 2,37 GHz, který doplňuje 3GB RAM. Obrázek pochází z čínské sociální sítě Weibo, ale mělo by se jednat o spolehlivý zdroj. Do světa ho dále reprodukoval web Techtastic.nl.

Co se týče výsledků, tak v jednovláknovém testu zaznamenal nový iPhone hodnotu 3548 bodů a ve vícevláknovém testu pak 6430 bodů. Pokud tyto výsledky porovnáme se současným modelem 6S Plus, tak ten dosáhl na 2490, respektive 4341 bodů. Jedná se tedy o poměrně podstatný nárůst výpočetního výkonu. Kromě iPhonu 6S Plus nový model překoná také procesor A9X, který pohání nejnovější iPady Pro, které dosahují výsledků 3224, respektive 5466. Apple by měl nové iPhony představit již za měsíc, takže na oficiální výsledky již nemusíme moc dlouho čekat. Pokud se tato informace projeví jako pravdivá, nový iPhone bude mít výkonu opravdu na rozdávání.

iphone-7-benchmark-e1470727963106-800x992
iphone-7-rose-gold FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.