Zavřít reklamu

Apple MicrosoftDnes se na webu objevily výsledky velice zajímavého průzkumu, který vypracovala společnost OnePoll. Z výsledků vyšlo jasně najevo, že by většina uživatelů byla ochotná k přechodu na platformu macOS (OS X) z důvodu kompromitace bezpečnosti na konkurenční platformě Windows. Uživatelé Windows se nejvíce bojí ztráty soukromí a následného zneužití osobních dat, zejména v souvislosti s novou podobou Windows 10 a jejich Widows Store, který sbírá informace o uživatelích a nikdo moc neví, co s těmito informacemi společnost dělá dál. Dle výsledků průzkumu by 61% uživatelů Windows bylo ochotných přejít na platformu od Applu.

Reprezentativní vzorek tvořilo 1000 dotazovaných, z toho polovina byla ze Spojených států a ta druhá z Velké Británie. V USA byl tedy poměr 61% ku 39% ve prospěch platformy Apple, ve Velké Británii pak 67% proti 15% se stejným výsledkem. Pouze 33% lidí ve Velké Británii a 39% v USA odpovědělo, že by za žádných okolností operační systém ve svém počítači neměnili. 

windows apple
Celá otázka zněla, zda-li berou sběr osobních dat systému Windows 10 jako dostatečnou podmínku pro to, aby přešli na systém od Applu. Celkově 14% respondentů odpovědělo s jistotou, že ano, 50,1% uvedlo že pravděpodobně ano. Windows Store sbírá osobní data o uživatelích bez ohledu na to, zda-li si to přejí nebo ne. Zejména se jedná o to, jaké aplikace si uživatelé stahují a kolik času v nich tráví. Stejně tak systém umožňuje využívání cílené reklamy. Stejně tak je problém, že v systému není omezen maximální počet zadání bezpečnostního PIN kódu. Detailní informace o průzkumu najdete na této stránce.

windows 2 apple 10
Windows Mac Os X

Zdroj: AppleWorld

Dnes nejčtenější

.