Zavřít reklamu

apple-samsung-scales-iconApple není jedinou společností, jejíž ekonomické výsledky plní přední stránky novin a webů. Dnes se objevily také výsledky Samsungu, které ukazují o kolik lépe si na rozdíl od Applu vede. S daty přišla analytická společnost IDC, která dala dohromady informace o celkovém počtu prodaných zařízení, za období třetího fiskálního kvartálu Applu a druhého kvartálu letošního roku. Smartphonů z řady Galaxy se mělo prodat více než 77 milionů kusů, což je oproti 40,4 milionům iPhonů poměrně velký náskok. Od toho se také odvíjí následný podíl na trhu, který má Samsung oproti Applu téměř dvojnásobný. 

Čísla hovoří jasně. Za stejné období, tj. duben-červen, prodal Apple 40,4 milionů iPhonů, zatímco Samsung 77 milionů smartphonů z řady Galaxy. Pokud tato data přepočteme na procenta tržního podílu, Samsung mu vévodí se svými 22,4%, zatímco Apple strádá s 11,8%. Koerjský výrobce si meziročně polepšil o 5,5%, zatímco Apple si o 15% pohoršil.

Samsung v současné době prostě válí a byl by nesmysl to popírat. Upřímně řečeno je to vlastně i dobře, jelikož konkurence je potřeba a pokud si bude konkurenceschopnost Samsungu dále růst, Apple s tím bude muset začít něco dělat. Je pravda, že prodejní čísla jsou narušená očekáváním nového modelu, ale také je pravda, že v poslední době toho Apple příliš mnoho nepředvedl.

Za Applem se dotahuje Huawei, který prodal 32,1 milionů zařízení a hlídá si tak 9,4% trhu s chytrými telefony. Následují další dvě Čínské značky, a to OPPO a vivo. OPPO prodalo 22,6% zařízení a patří jim tak 6,6% trhu a vivo 16,4 milionů zařízení, čímž získali 4,8% trhu. Celosvětově se pak během tohoto období prodalo 342,4 milionů telefonů, což značí meziroční nárůst o 0,3%.

IDC-Q216

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.