Zavřít reklamu

macbook_pro_13_b_1145O tom že, se hodně výrobců snaží přijít se svým vlastním „MacBookem“ vědí už všichni dost dlouho. Naposledy se o to pokusil Asus se svým modelem Zenbook 3, který je vlastně velmi slušný. Výrobci notebooků kopírují design MacBooků již dlouhou dobu, avšak většinou to jsou jen laciné napodobeniny jak z hlediska designu (a použitých materiálů), tak z hlediska hardwaru. Nyní se ovšem na webu objevila fotografie prvotiny od Xiaomi, která se sice MacBooku velmi podobá, ale na rozdíl od ostatních kopírek cílí na úplně odlišný segment trhu.

Tenké tělo, hliníková unibody konstrukce a našlapaný hardware. Takto si většina lidí představuje MacBooky, ale většinou i jejich klony. Ať už jde o Sony, Asus, Acer nebo jiné značky, všichni se snaží vyrobit ultrabook který bude mít výkonné komponenty a zároveň si zachová tento ikonický design, který si právě většina lidí spojuje s Applem. Nyní se do této skupiny snaží probojovat také společnost Xiaomi, která je na poli přenosných počítačů naprostým nováčkem. Jde na to ale z trochu jiné strany, než všichni ostatní.

První fotografie chystané „prvotiny“ se objevila (jak jinak) na čínském serveru Gizmo China. Je na ní vidět zavřený notebook, který vypadá že je vyroben z hliníku a je navíc poměrně tenký. Na víku notebooku je pak logo „Mi“, což má představovat název výrobku, který má být Xiaomi MiBook. Zaoblené rohy, barva, způsob provedení, podsvětlené logo a „vykousnutá“ přední část notebooku jasně připomíná MacBook Pro. Co se týče hardwaru, moc se toho neví. Měly by existovat dvě velikosti, 12,5″ a pak ještě jedna nespecifikovaná. Xiaomi plánuje vydání na leden následujícího roku, takže je velmi pravděpodobné, že uvnitř bude tikat Intelácký procesor z rodiny Skylake a k němu nějaké DDR4 RAM paměti. Na podzim by se měly začít objevovat první mobilní grafiky na současných výrobních procesech, ale velikost stroje nenaznačuje přítomnost dedikované karty. Můžeme tedy jen spekulovat, jestli Xiaomi dokáže okopírovat i velmi kvalitní hardware. Zatím to dle těla vypadá, že jako plagiátoři jsou vážně skvělí. Tato společnost je totiž kopírováním Applu nechvalně proslulá – jak se můžete přesvědčit například zde, zde nebo zde.

xiaomi-laptop-leaked-photo

Zdroj: NovinkySmartmania

Dnes nejčtenější

.