Zavřít reklamu

wifi kostelBývalé východní Německo řeší závažný problém co se círke týká. Jedná se totiž o místo s největším počtem ateistů na světě. Církev samozřejmě potřebuje lákat čím dál tím víc členů a tak se rozhodla zavést do kostelů zdarma Wi-Fi připojení. Církem má pro své hotspoty už i název a připojovat se tak budete ke spotům s názvem Godspot.

V současné době je do projektu zapojeno 220 kostelů v Berlíně a okolí. Budoucí rok se pak připojí dalších 3000 kostelů a dalších institucí souvisejících s náboženstvím.

„Ludi jsou méně duchovně založení než dříve, ale církem se potřebuje neustále vyvíjet a tento projekt má pomoci přilákat do kostelů mladé lidi,“ uvedl Christoph Heil, mluvčí projektu. Zajímavé je, že pokud by se podařilo realizovat skutečně 3000 míst s Godspotem, bude církev největším poskytovatelem zdarma dostupných Wi-Fi spotů v Německu.

Hlavní myšlenkou je dostat lidi do kostelů a ukázat jim, že se jedná o másta určená ke komunikaci. Otázkou je zda se po připojení můžete dostat do kontaktu i s nejvyšším. Ovšem pozor na to, víte co se říká. Když mluvíte vy s bohem, jste věřící. Když mluví bůh s vámi, jste psychicky narušený.

WiFi-for-the-Most-High-Image-750x425

Dnes nejčtenější

.