Zavřít reklamu

Ačkoliv se posouvá doba, ve které žijeme, neustále kupředu a přináší nám stále nové a nové možnosti, najdou se v ní stále i jakési anomálie, které se některým jejím vymoženostem zdařile vyhýbají. I ty se však nejspíš pomalu ale jistě časem vytratí. Své o tom ví i věřící z anglikánské církve, kteří navštěvují ve Velké Británii pravidelně bohoslužby v kostele. V tom totiž budou nyní moci nově do sborové sbírky přispět i skrze Apple Pay či kreditní kartu.

Zdá se vám to neuvěřitelné? Nejste sami. Podle mluvčího anglikánské církve však nebyla jiná možnost. Církev se totiž snaží dosavadní možnosti rozšířit a zároveň se chce přizpůsobit dnešním trendům. Dále pak doufá, že může způsobit zavedením podpory těchto plateb jakousi revoluci, která pak přivede na tuto myšlenku i další sbory.

Zaplatíte tak i pohřeb 

A čím že vlastně půjde na více než 16 000 místech využívaných anglikánskou církví zaplatit? Prakticky vším. Terminály si poradí jak s klasickými kartami, tak i s bezkontaktními, Apple Pay či Google Pay. Veškeré platby proběhnou díky tomu velice rychle a bez potřeby s sebou nosit fyzickou hotovost, což může být pro mnohé věřící velká výhoda. Takto zaplatit však půjde dokonce i svatba, křtiny či dokonce pohřeb.

Doufejme, že se tedy nový způsob plateb v kostelech osvědčí a návštěvníci bohoslužeb jej budou rádi využívat. Jelikož jsou však bezkontaktní platby ve světě čím dál populárnější, dá se úspěch této novinky očekávat. A kdo ví, třeba přispějeme za pár let v našich kostelech na chrámovou sbírku stejně i my.

Church-of-England-Sumup-Apple-Pay-Contactless-Payment-Adapt-Finance

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.