Zavřít reklamu

apple_wifiSteve Jobs měl mnoho vizí, které bohužel již nestihl realizovat. Jednou z nich je také otevřená Wi-Fi síť, o kterou se začal zajímat během vývoje původního iPhone, který byl omezen mizerným, pomalým internetem přes GPRS. Nesmíme totiž zapomínat na fakt, že 3G síť nabídl Apple až u druhé generace svého mobilního telefonu. Otevřené Wi-Fi sítě o kterých snil Steve Jobs měly vzniknout spoluprací obchodníků i běžných občanů, kteří se byli ochotni podělit o své Wi-Fi připojení s cizími lidmi, což mělo vyřešit problém s internetem pro iPhone.

Myšlenkou Steva Jobse bylo získat co nejvíce bezdrátových routerů, které budou nabízet quest sítě, jenž umožní připojení neznámých lidí do sítě internet. Wi-Fi pro cizince by přitom byla bezpečně oddělena od zbytku Wi-Fi sítě a vystupovala by pod vlastním názvem. Jobs doufal, že se do projektu zapojí množství lidí, kteří nabídnou své připojení i náhodným kolemjdoucím, díky čemuž bude možné během běžné chůze po městě být neustále online pomocí Wi-Fi. Tyto Hotspoty by navíc nevyžadovali přihlášení a tak by se Wi-Fi automaticky připojilo k telefonu, bez toho, aniž by musel uživatel cokoli potvrzovat.

Potencionálním problémem je bezpečnost, ovšem Walt Mossberg který s informaci o Stevově snu přinesl tvrdí, že tyto problémy nejsou v žádném případě nepřekonatelné. O tom, že Wi-Fi sítě představují budoucnost svědčí i fakt, že se společnost T-Mobile snaží v USA směrovat telefonní hovory přes Wi-Fi sítě místo přes klasické připojení a Apple přidává podporu této funkce do iOS 8. Zda se jednou Stevův sen podaří zrealizovat si zřejmě nikdo netroufne odhadnout, ovšem je jasné, že připojení přes Wi-Fi je něčím, o čem snil nejen Steve Jobs, ale každý, kdo ví co je to FUP limit.

iPhone_5s_dock

*Zdroj: recode.net

Dnes nejčtenější

.