Zavřít reklamu

Apple store 5. avenueNěmecká policie během soboty evakuovala berlínský Apple Store na ulici Kurfürstendamm poté, co měla podezření na útok toxickou rtutí. Policie nejprve evakuovala veškeré návštěvníky, kterých bylo zhruba 410 společně s 90 zaměstnanci a přivolala na místo speciální tým hasičů, který má na starosti nebezpečné a toxické látky.

Společně s evakuací došlo také k zadržení 27 lidí, kteří napochodovali do Apple Storu a a začali s látkou manipulovat. Za vším byl aktivista a umělec Johannes Reather, který v pestrobarevném oblečení se svou skupinou přišel do Apple Store a zde svým příznivcům předal látku připomínající rtuť. Problém byl v tom, že látka měla zůstat jen v dlaních jeho přívrženců, což se však nepovedlo a vzhledem k horku které v posledních dnech v německu panuje se začala látka, kterou bylo jak se později ukázalo galium, tát a kapat na zem. Problém byl v tom, že látka kapala nejen na zem, ale také na stoly a produkty samotné.

Galium je kov který taje již při teplotě okolo 30 stupňů celsia a náramně připomíná právě toxickou rtuť. Reather následně okomentoval akci jednoduchou větou ve které uvedl: „Celé se to nějak nevyvedlo“. Látka totiž měla zůstat pouze ve dlaních umělců a nemělo dojít k žádnému poškození okolního prostředí nebo produktů společnosti Apple. Umělec bohužel neuvedl, co chtěl akcí říct a zda se mělo jednat o protest vůči společnosti Apple.

1-format6001

Dnes nejčtenější

.