Zavřít reklamu

Logo_UNINAMED

Apple již před časem oznámil, že v Evropě, konkrétně v Itálii vybuduje první vývojářskou akademii, ovšem co se detailů týká, těch moc neuvedl. Dnes jsou však již známé a víme tak, že partnerem Applu se stane University of Naples Federico II a akademie otevře své brány v novém kampusu v San Giovanni a Teduccio na pobřeží výchdně od Neapole v Itálii.

Akademie bude zcela zdarma a svých prvních 200 studentů přivítá již na podzim letošního roku a to konkrétně v říjnu. Studenti získají přednášky od odborníků, kterým osnovy výuky sestavil přímo Apple. Samozřejmostí je pak možnost využívat nejnovější software, ale i hardware společnosti Apple.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s University of Naples Federico II a vytvořit tak první iOS Developer akademii v Evropě“, uvedl Luca Maestri Apple CFO.  PRvní semestr se zaměří na zlepšení znalostí studentů ve vývoji iOS aplikací, zatím co druhý semestr bude směřován pro tvorbu a design aplikací. Studenti v druhém semestru budou také pracovat na vytvoření společné aplikace, která bude uvedena v iTunes App Store.

Zájemci se mohou ke studiu přihlásit pomocí online testu v italštině nebo v angličtině přímo na stránkách unina.it. Pokud absolvujete test, bude vás univerzita kontaktovat a dohodne se s vámi na osobním pohovoru. Univerzita taktéž na svých stránkách zveřejnila nové pracovní pozice pro učitele v Apple akademii.

Tim Cook v tiskové zprávě uvedl, že Apple nyní v Evropě vytváří nepřímo 1,3 milionu pracovních míst z čehož 1,2 milionu je navázáno na ekonomiku související s aplikacemi. V Itálii pak Apple vytvoří nepřímo 75 000 pracovních míst, které jso uvázány na App Store. “Evropa je domovem pro některé z nejkreativnějších vývojářů na světě a my jsme nadšeni, že můžeme pomáhat příští generaci podnikatelů v Itálii získat dovednosti potřebné pro úspěch,” uvedl CEO společnosti Apple Tim Cook.

“Fenomenální úspěch App Store je jednou z hybných sil stojících za více než 1,4 milionu pracovních míst, které Apple vytvořil v Evropě a představuje neomezené možnosti pro lidi všech věkových kategorií a podniky všech velikostí na všech kontinentech,” dodal Cook. Apple zaznamenal rekordní prodeje v App Store za rok 2015, které se vyšplhaly na 1,1 miliardy americkcý hdolarů a jen na Štědrý den utratili zákazníci v iTunes App Store a Mac App Store více než 144 milionů amerických dolarů.

Vývojářské centrum bude podporovat učitele i studenty a poskytovat speciální vzdělávací programy, které připraví tisíce budoucích vývojářů, aby se mohli stát součástí komunity Apple App Store a mohli spolupracovat s partnery v celé Itálii nebo se mohli stát samostatnými vývojáři.

federicoIILogo

Dnes nejčtenější

.