Zavřít reklamu

64-bitApple už minulý rok na WWDC vývojářům oznámil, že všechny aplikace v App Store by měly být naprogramované pro 64bitové procesory. Vývojáři tak museli vydat aktualizaci, která podporu přinášela a Apple neschválil aktualizaci, která třeba jen opravovala malou chybu, ale byla stále pro 32bitové procesory. V App Store a hlavně na iPhonech a iPadech uživatelů ale takové aplikace zůstaly a Apple se proto proti nim rozhodl v iOS 10 bojovat.

Nový systém vás totiž upozorní kdykoli, kdy otevřete poprvé aplikaci, která není pro 64bitové procesory. Apple varuje, že aplikace není optimalizovaná pro iOS 10 a pokud jí budete i nadále používat, můžete tím zpomalit celé zařízení respektive se neoptimalizace aplikace podepíše na celkové výkonnosti iPhonu nebo iPadu.

Vývojáři mají tedy čas do září, než Apple vydá iOS 10 pro veřejnost, aby své aplikace převedli i do 64bitové podoby. Přitom jim k tomu postačí jen Xcode, kde najdou všechny potřebné nástroje, aby mohli vygenerovat jak 32bitový, tak i 64bitový kód.

Původně se čekalo, že nový iOS 10 poběží už jen na 64bitových procesorech, kterými disponují aktuálně všechny prodáváte iOS produkty od Applu. Nicméně iOS 10 je stále možné nainstalovat na tři zařízení, která mají procesor 32bitový, a to konkrétně na iPhone 5c z roku 2013, iPhone 5 z roku 2012 a iPad 4. generace s procesorem A6X. Právě kvůli těmto zařízením musí vývojáři nadále přikládat ke schválení jak kód pro 64bitové procesory, tak i pro ty 32bitové.

iOS 10 64bit aplikace

Dnes nejčtenější

.