Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko iconApple vydal iOS 10 pro vývojáře, který přinesl tunu novinek a vychytávek, už před více než dvěma týdny, ale stále objevujeme nové a nové funkce, které se tak každým týdnem přibalují k těm předchozím. Nově jeden uživatel na Redditu poukázal na to, že v novém systému je možné dát přednost některé aplikaci při stahování z App Storu. Taková aplikace se pak stáhne přednostně a vy ji ihned můžete začít používat, zatímco stahování těch ostatních se pozastaví a počká, dokud se nestáhne ta upřednostněná.

Uživatel na novinku přišel zcela náhodou. Přeinstalovával totiž iOS 10 a vymazal tedy celé zařízení a poté jej obnovoval ze zálohy na iCloudu. Když se mu začaly stahovat všechny aplikace z App Store, které měl před restorem nainstalované, všiml si, že když zatlačí pomocí 3D Touch silněji na ikonu aplikace, která se stahuje, objeví se mu nová nabídka, kde může upřednostnit aplikaci před ostatními. Stahování ostatních aplikací se tak pozastaví a pokračuje, až když se stáhne ta s prioritou.

Abyste mohli novinku používat, je potřeba mít nainstalovaný iOS 10 na iPhonu 6s nebo 6s Plus, které disponují 3D Touch displejem a stahovat najednou dvě a více aplikací z App Store. Uživatele na zahraničních fórech navíc poukazují na to, že zkratka funguje jen u těch aplikací, které instalujete z App Store celé, tedy nikoli u aktualizací.

Kromě upřednostnění je možné při stahování aplikací silnějším zatlačením na ikonu vyvolat menu, odkud můžete stahování zrušit, pozastavit nebo sdílet odkaz na App Store.

ios-10-prioritize-download-twitter
IMG_0863
IMG_0864

*zdroj: Macrumros

Dnes nejčtenější

.