Zavřít reklamu

first iPhone 2G iconTelefony využívající zakřivené displeje se začaly postupně objevovat již před dvěma lety. Prvním takovým modelem, který byl více rozšíření, byl Samsung Galaxy S6 Edge. Před ním se o to ještě pár výrobců pokoušelo, ale až Samsung s tím vyloženě prorazil. Na iPhone se zakřiveným displejem se však stále čeká. Podle posledních informací by měla mít společnost již schválený patent na využití této technologie a spekuluje se již o tom, že příští rok má tento zlom přijít. Málokdo už ale ví, že Apple iPhone se zahnutým displejem již vyrobil. A je to docela dávno.

Nedávno vyplulo na povrch x, že během obrovského soudního sporu, který se konal mezi Applem a Samsungem v roce 2012, ve kterém vypovídal také designér Douglas Satzger, padla řeč i na využití technologie zahnutých zobrazovacích panelů. Byl to právě Satzger, který se rozpovídal o tom, že jeden z prvních iPhone prototypů počítal právě s využitím zakřiveného displeje.

„Zpětně v té době, byla technologie na takovéto zpracování skla velmi nákladná. Stejně nákladné by bylo poté samotné provedení telefonu a určitá designová a inženýrská řešení s tímto provedením spojená. Tyto problémy se příliš nelíbily vedení společnosti, proto se od tohoto nápadu upustilo.“ Na snímky oněch prototypů se můžete podívat níže.

V dnešní době jsou však již technologie a ceny na takové úrovni, že to rozhodně nebude pro Apple problém. Následující iPhone, kterého se dočkáme na podzim, tímto disponovat pravděpodobně nebude. Ale je to právě až ten další model, z roku 2018, o kterém se v posledních měsících spekuluje více než o jakémkoliv předchozím modelu. Právě ten by měl přinést ty tolik požadované změny. Ať už se jedná o zakřivený displej, OLED panel, odstranění fyzického Home Buttonu a další. Zda-li to tak bude však uvidíme až za více než rok. Do té doby tu budeme mít „pouze“ iPhone 7 (zda-li se tak nakonec bude vůbec jmenovat).

iphone-curved-glass

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.