Zavřít reklamu

Cellular Data iOS 9 iconPřed týdnem představený iOS 10 přinesl spoustu novinek, ale zdá se, že nás jich ještě několik čeká. Nedávno totiž vývojáři zjistili, že se v systému nachází ukrytý dark mode, po kterém Apple fanoušci už pár let touží. Nyní se pravděpodobně splní další zbožné přání velké části majitelů iPhonů. Do iOS 10, konkrétně do Ovládacího centra, by konečně měla přibýt možnost vypínat a zapínat mobilní data, naznačují to totiž zdrojové kódy nového systému.

Vývojář Andrew Wiik ve zdrojových kódech našel framework s názvem „ControlCenterUI“ a v něm je zcela nová třída s názvem „CCUICellularDataSetting“. Ta je ve výchozím stavu prozatím deaktivovaná, ale vývojáři se podařilo v iOS simulátoru novou funkci aktivovat a ukázal tak, že do ovládacího centra přibude nová ikona mobilních dat.

Prozatím samotná ikona mobilních dat chybí, tím je na mysli její vzhled, ale vývojář byl schopný na ní klikat, přičemž měnila barvu že je buďto zapnutá nebo vypnutá, jako to známe u ostatních ikon v Ovládacím centru. Navíc už ji programátoři v Applu naprogramovali do takové míry, že jí přidali i barvu a bude tedy zelená, což je i barva mobilních dat v nastavení iOS. Ikona mobilních dat bude umístěna v Ovládacím centru, nahoře vedle Letového režimu, Wi-Fi, Bluetooth, režimu Nerušit a a zámku orientace na výšku.

Že Apple do ovládacího centra v iOS 10 skutečně přidá možnost vypnout a zapnout mobilní data, nám naznačuje i to, že přidal tuto možnost do 3D Touch zkratky na ikoně Nastavení, tudíž je vidět, že se Apple snaží splnit některá přání svých uživatelů.

cellular data iOS 10
cellular data iOS 10 2

*zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.