Zavřít reklamu

3DApple jako součást iOS 10 představil také takzvané Rich Notificiations, což jsou notifikace, které nabízí mnoho funkcí a pomocí 3D touch můžete na notifikace okamžitě reagovat. Ovšem Apple nechce o tyto notifikace ochudit ani uživatele starších telefonů ,kteří nemají funkci 3D touch k dispozici. Funkce je sice optimalizována pro iPhone 6s a iPhone 6s Plus, ovšem bude funkční také na starších modelech.

Pokud vám v současné době na telefonech bez 3D touch nefunguje nemusíte se děsit, první beta verze iOS 10 totiž podporuje Rich Notifications skutečně jen na telefonech s 3D touch displejem, to se však do finální verze iOS 10 změní.

„Podpora pro Rich Notifications je optimalizována pro 3D touch a iOS 10 beta 1 nabízí tuto funkci jen na iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Budoucí beta verze poskytnou přístup k této funkci také pro uživatele modelů iPhone bez podpory 3D touch,“ uvedl Apple.

Nové notifikace fungují jako cesta od notifikace do aplikace a uživatel může bez nutnosti odblokování telefonu přejít přímo do aplikace s tím, že například jednoduše odpoví na iMessage nebo mail. Jedná se o skutečně velmi zajímavou funkci, která jistě ušetří nemálo času a proto uživatele starších telefonů její přítomnost i na jejich zařízeních jistě potěší.

iOS-10-rich-notifications-800x783

Dnes nejčtenější

.