Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconMinulý týden byl poměrně bohatý, co se informací o domácích asistentech týče. Tento segment trhu se pomalu ale jistě dostává do popředí zájmu jak uživatelů, tak výrobců. Nejdříve jsme Vás informovali o tom, jak Google na Google I/O představil svůj nový produkt Home, který má být přímým konkurentem Amazonu Echo. Hned na to se pak začaly objevovat informace o tom, že společnost Apple chystá něco velmi podobného. No a jak to tak vypadá, novinek a informací se o tomto produktu, za poslední týden, urodilo poměrně dost.

Nejnovější informace v pátek přinesl server CNET, který citoval svůj zdroj, který má prý přístup k plánovaným produktům společnosti Apple. Dle tohoto zdroje by měl být nadcházející produkt „samostatný“ (self-aware) v tom ohledu, že sám od sebe rozpozná kdo je v místnosti (pomocí rozpoznání obličejů), a kolik je v místnosti lidí.

Na základě tohoto zjištění pak bude moci zařízení personalizovat informace, se kterými bude následně pracovat. Například připraví vaše oblíbené písničky, či přepne televizi na váš oblíbený kanál, nebo  vám ohlásí co dnes vaří ve vaší oblíbené restauraci. Funkce rozpoznání obličeje je něco, na co se Apple v poslední době velmi soustředí, vzhledem k nedávnému nákupu patentů právě v tomto odvětví.

Konkurenční zařízení Google Home a Amazon Echo by tak mělo mít zabudovaný kvalitní snímací senzor a několik reproduktorů, které mu umožní vzájemnou komunikaci mezi uživateli. Zařízení je dle všech dosavadních informací již ve vývoji a je tedy možné, že se na příštích konferencích něco dozvíme. Ať už půjde o červnové WWDC, nebo zářijové Keynote. Tak jako tak se bude jednat o vskutku zajímavý kus hardwaru, otázkou ovšem zůstává, zda-li tyto „šmírovací“ funkce nebudou spíše proti srsti uživatelům.

amazon echo

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.